Calendar ortodox 27 iunie 2022. Sfântul Cuvios Samson, vindecătorul trupurilor şi sufletelor bolnave şi ocrotitorul celor nevoiaşi. Rugăciune scurtă făcătoare de minuni

În această zi, este prăznuit Sfântul Cuvios Samson, care a fost un medic milostiv, ce vindeca atât trupurile, cât şi sufletele bolnavilor.

26 iun. 2022, 16:00
Calendar ortodox 27 iunie 2022. Sfântul Cuvios Samson, vindecătorul trupurilor şi sufletelor bolnave şi ocrotitorul celor nevoiaşi. Rugăciune scurtă făcătoare de minuni

Calendar ortodox 27 iunie 2022. Dacă te afli în una dintre aceste situaţii, eşti bolnav, ai dureri sufleteşti sau nu te mai ajungi cu banii, sau dacă unul dintre apropiaţii tăi se confruntă cu acest tip de probleme, rosteşte, azi, scurta rugăciune către Sfântul Samson. Este făcătoare de minuni şi grabnic ajutătoare şi mult mai puternică dacă este rostită în ziua praznicului.

Sărbători religioase 27 iunie 2022

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Samson

Greco-catolice: Sf. cuv. Samson primitorul de străini

Romano-catolice: Sf. Ciril din Alexandria, ep. înv.

Calendar ortodox 27 iunie 2022. Cine a fost Sfântul Cuvios Samson

Sfântul Cuvios Samson s-a născut din părinți bogați în Roma antică şi a fost rudă cu împăratul Constantin cel Mare (306-337). Samson a fost un medic milostiv, care dăruia bolnavilor atât tratament pentru trup, cât şi pentru suflet, scrie crestinortodox.ro.

După ce și-a împărțit averea săracilor, Samson a intrat într-o mănăstire, iar patriarhul Mina l-a hirotonit preot. După ce l-a vindecat pe împăratul Iustinian, a primit de la acesta o casă pentru săraci.Samson s-a îngrijit până la sfârşitul vieţii de cei nevoiaşi. A trecut la cele veșnice în anul 530 și a fost îngropat în biserica Sfântului Mucenic Mochie.

Citeste si Povestea stranie a părintelui Manuil, preotul născut în satul lui Terente. Mergea pe ape, dispărea dintr-un loc şi apărea peste câteva sute de metri şi vorbea cu sfinţii

Calendar ortodox 27 iunie 2022. Scurtă rugăciune către Sfântul Cuvios Samson, ocrotitorul celor bolnavi şi al celor nevoiaşi

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminator lumii, strălucind cu minunile, Samson, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Citeste si Cele două situaţii în care femeile nu au voie să intre în biserică. Recomandarea părintelui Necula: „Unii preoţi exagerează. Nu avem cabinet ginecologic la intrarea în biserică”