CALENDAR ORTODOX 29 februarie 2020: Păcat mare dacă speli în Sâmbăta Albă. Ce trebuie să faci pentru a avea noroc şi spor tot anul

CALENDAR ORTODOX 29 februarie 2020:  In Sambata Alba, gospodinele trebuie sa dea de pomana placinte pentru ca barbatii sa munceasca mai cu spor si sa nu riste accidentari la munca. In unele zone ale tarii, se duc placinte si lumanari la morminte pentru ca decedatii sa aiba ce manca in lumea de dincolo.

28 feb. 2020, 10:39
CALENDAR ORTODOX 29 februarie 2020:  Păcat mare dacă speli în Sâmbăta Albă. Ce trebuie să faci pentru a avea noroc şi spor tot anul

Sărbătoarea care are loc din patru în patru ani. Creștinii ortodocsi îl sărbătoresc o dată la patru ani pe Sfântul Ioan Casian.

SAPTAMANA ALBA 2020. Ce trebuie să faci înainte de LASATA SECULUI 2020, care anunţă POSTUL PASTELUI 2020 

Ce nu ai voie să faci în Sâmbăta Albă: 

În Sâmbăta Albă nu ai voie să consumi mezeluri sau orice produse din carne, deoarece săptămâna aceasta este dedicată produselor din lapte.

Nu ai voie să faci munci casnice în timpul slujbei de la biserică, așadar nu spăla haine în timp ce în biserică preotul citește Liturghia.

Este o zi importantă deoarece e Ajunul Lăsatului de Sec de Brânză, care are loc duminică, 18 februarie, ultima zi dinaintea Postului Paștelui.

 

Calendar ortodox 29 februarie 2020. Sărbătoarea care are loc din patru în patru ani

Potrivit Creștin ortodox, Acest sfânt era din cetatea Romei si se trãgea din pãrinti luminati si vestiti. Încã de mic copil el a avut mare dragoste de învãtãturã si de vorbire. Cu râvna si cu ascutirea mintii sale a strãbãtut toatã învãtãtura elineascã, deprinzând în chip desãvârsit filozofia si astronomia, învãtând bine si dumnezeiasca Scripturã, cunoscând-o foarte îndeaproape si desãvârsit.

 P

Si vrând sã-si împodobeascã viata cu curãtia fecioriei, iesind din patria sa a intrat într-un schit si s-a fãcut monah, dându-se pe sine la toatã ascultarea. Deprinzându-se acolo cu tot felul de petrecere grea, si obisnuindu-se cu nevointele si pentru multa sa ascultare ajungând la desãvârsitã chibzuialã, s-a retras în sihãstrie si petrecând acolo multi ani si topindu-se pe sine în toatã smerenia, a trecut la mai multã ispitã si nevointã. Apoi, iesind din sihãstrie, a înconjurat toate mânãstirile Egiptului si ale Tebaidei si muntele Nitriei si al Asiei, Pontul si Capadocia si tot Rãsãritul.