Calendar ortodox 29 iulie 2021. Sfântul Mucenic Calinic, ocrotitorul celor năpăstuiţi. Rugăciune făcătoare de minuni, care se rosteşte în momente de cumpănă

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Calinic, ocrotitorul celor năpăstuiţi. Roagă-te acestui sfânt ori de câte ori te afli în momente de cumpănă.

28 iul. 2021, 14:21
Calendar ortodox 29 iulie 2021. Sfântul Mucenic Calinic, ocrotitorul celor năpăstuiţi. Rugăciune făcătoare de minuni, care se rosteşte în momente de cumpănă

Sărbători religioase 29 iulie 2021

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Calinic

Greco-catolice: Sf. m. Calinic și Teodota

Romano-catolice: Ss. Marta **; Lazăr şi Maria, fraţi

Citeste si Părintele Visarion Alexa, dezvăluire despre Patriarhul Daniel: „M-a chemat și mi-a spus ferm: Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”

Calendar ortodox 29 iulie 2021. Cine a fost Sfântul Mucenic Calinic

Sfântul Mucenic Calinic s-a născut în Cilicia, potrivit crestinortodox.ro. În anul 290, prezent în cetatea Ancira din Galatia, a fost arestat de păgâni și dus înaintea dregătorului Sacerdon. Când i s-a spus că va fi spus la chinuri dacă nu va lepăda credința în Hristos, acesta a ales fără să se gândească suferinţa în numele lui Hristos.

I s-au pus în picioare încălțări de fier, ce aveau cuie pe interior, și așa a fost fugărit în cetatea Gangra. Dar sfântul umbla ca și cum nu simțea durerea din rănirea picioarelor. Pe drumul spre execuție, i s-a făcut sete. Prin rugăciune, Dumnezeu i-a dăruit apă dintr-o stâncă, iar izvorul acela n-a încetat de atunci a dărui apă.

Apoi, sfântul a fost aruncat în foc, loc în care și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Cei ce l-au persecutat i-au găsit trupul neatins de flăcări.

Calendar ortodox 29 iulie 2021. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Mucenic Calinic

Mucenicul Tău, Doamne, Calinic, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin!

Citeste si ÎPS Teodosie, declaraţie controversată cu privire la educaţia sexuală. „Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”