Calendar ortodox 29 iunie 2021. Cruce roşie. Credincioşii încercaţi de cumplite necazuri trebuie să rostească azi cea mai puternică rugăciune către Sfinții Petru și Pavel

În această zi, sunt prăznuiţi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Credincioşii încercaţi de cumplite necazuri trebuie să rostească azi cea mai puternică rugăciune către aceşti sfinţi. De asemenea, ruăciunea aceasta te scapă de boli, necazuri și datorii.

28 iun. 2021, 16:35
Calendar ortodox 29 iunie 2021. Cruce roşie. Credincioşii încercaţi de cumplite necazuri trebuie să rostească azi cea mai puternică rugăciune către Sfinții Petru și Pavel
Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Sărbători religioase 29 iunie 2021

Ortodoxe: Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Greco-catolice: SF. APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL

Romano-catolice: † SS. PETRU ŞI PAUL, ap.

Calendar ortodox 29 iunie 2021. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Sfântul Apostol Petru s-a născut în Betsaida Galileei, potrivit crestinortodox.ro. Numele său iudeu era Simon, însă Mântuitorul îl va numi Chifa (piatră). După o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, este chemat să devină pescar de oameni. Mărturisește în numele apostolilor dumnezeirea lui Hristos, dar se și leapădă de Hristos atunci când Acesta este prins şi răstignit. După Înălțarea Domnului, Petru ia cuvântul în adunarea ucenicilor și aleg ca apostol pe Matia în locul lui Iuda. În ziua Cincizecimii, după predica Sfântului Apostol Petru, se botează trei mii de persoane.

Citeste si Mitropoliți atacați cu acid sulfuric de un preot furios că era cercetat disciplinar

Sfântul Apostol Petru a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică până în Babilon și în ultima parte a vieții, la Roma. Sfântul Petru a murit răstignit pe cruce, cu capul în jos, în anul 67, pe 29 iunie.

Sfântul Apostol Pavel era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. A fost elevul învățatului Gamaliel. Pavel locuia în Tars și lupta împotriva creștinilor. Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ștefan. I se arată Hristos care îl întreabă de ce Îl prigonește. După această apariție, Sfântul Pavel se convertește și primește botezul de la Anania, episcopul Damascului. Sfântul Apostol Pavel a pornit în trei mari călătorii misionare și a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptură. A fost decapitat din porunca împăratului Nero, în anul 67.

Din cauza faptului că Sfinții Apostoli Petru și Pavel au fost în temniță pentru că L-au mărturisit pe Hristos că Fiu al lui Dumnezeu, au devenit ocrotitori ai sistemului penitenciar din România și ai celor lipsiți de libertate.

Calendar ortodox 29 iunie 2021. Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Petru și Pavel. Te scapă de boli, necazuri și datorii

Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o.

Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin

Citeste si Un semn divin a apărut pe cer în timpul înmormântării tânărului preot răpus de COVID la doar 34 de ani! Toți cei prezenți au rămas uimiți!