Calendar ortodox 3 august 2021. Sfânta Cuvioasă Teodora, ocrotitoarea părinților şi a tinerilor care vor să intre în viața de familie. Rugăciune făcătoare de minuni pentru găsirea sufletului-pereche

În această zi, este prăznuită Sfânta Cuvioasă Teodora, ocrotitoarea părinților şi a tinerilor care vor să intre în viața de familie. Rosteşte, azi, rugăciunea făcătoare de minuni pentru vindecare şi pentru găsirea sufletului-pereche.

02 aug. 2021, 17:18
Calendar ortodox 3 august 2021. Sfânta Cuvioasă Teodora, ocrotitoarea părinților şi a tinerilor care vor să intre în viața de familie. Rugăciune făcătoare de minuni pentru găsirea sufletului-pereche
Calendar ortodox 3 august 2021. Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic

Sărbători religioase 3 august 2021

Ortodoxe: Sfânta Cuvioasă Teodora

Greco-catolice: Sf. Isachie; Sf. Dalmat; Sf. Faust

Romano-catolice: Sf. Martin, pustnic

Calendar ortodox 3 august 2021. Cine a fost Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic

Sfânta Cuvioasă Teodora s-a născut într-o familie de oameni credincioși și a fost crescută în spiritul credinței creștine. Potrivit credinței, ea a fost căsătorită de părinți și a născut o fată. După ce a rămas văduvă, Sfânta Cuvioasă Teodora s-a retras la mănăstirea de fecioare, iar fiica sa s-a tuns în rânduiala monahicească.

Citeste si Dan Barna îi cere ajutorul Patriarhului Daniel pentru accelerarea campaniei de vaccinare

După moartea sa, au avut loc mai multe minuni. După mulți ani de la moartea sa, toți credincioșii care mergeau la mormântul său aveau să vadă o mare minune. Ea se mișca de parcă era vie, iar moaştele ei răspândeau miros de mir. Minunile au continuat şi după trecerea ei la cele veşnice: orbii îşi recăpătau vederea, cei bolnavi primeau vindecare.

Calendar ortodox 3 august 2021. Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Teodora, ocrotitoarea părinților şi a tinerilor care vor să intre în viața de familie

Sfântă Teodora, izvorâtoare de mir și mare făcătoare de minuni, la vreme de necaz la tine alergăm cu zdrobire de inimă, știind că mult i-ai ajutat pe toți cei care ți-au cerut ajutorul cu credință. Cum ai binecuvântat încă din timpul vieții Mănăstirea Sfântul Ștefan, așa binecuvintează toate mănăstirile și schiturile ortodoxe, pe toate monahiile și pe toți monahii, și pe toți cei începători în viața monahală, ca să rămână statornici pe calea cea îngustă pe care au pornit.

Tu, care te-ai folosit de sfințenia duhovnicului tău, ajută-i pe toți preoții să fie păstori pricepuți ai turmelor pe care le păstoresc. Roagă-te sfântă, pentru toți ierarhii Bisericii lui Hristos, să rămână în dreapta credință, și să o mărturisească fără teamă la vreme de prigoană sau rătăcire.

Citeste si Părintele Visarion Alexa, dezvăluire despre Patriarhul Daniel: „M-a chemat și mi-a spus ferm: Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”

Ai grijă de toate familiile creștine, de toți părinții și de copiii lor. Îndepărtează de la ei toată tulburarea, toată ispita, toată cearta. Vezi șovăiala tinerilor care nu știu unde le e locul, în lume sau în mănăstire, și roagă-te pentru ei, ca să își înțeleagă chemarea, și să facă întru toate voia lui Dumnezeu. Așa cum pe fiica ta, Sfânta Teopisti ai ajutat-o să urce pe scara virtuților, așa ajută-ne și pe noi, că greu e războiul care ne stă înainte.

Povățuiește-ne pe calea smereniei, pe calea rugăciunii și a nevoinței. Alungă de la noi pe necuratul diavol, care vrea să ne facă de rușine, aruncându-ne în tina păcatului.

Fii în fața inimilor noastre ca o icoană vie, Sfântă Teodora, ca ducând noi lupta cea bună, să ne învrednicim de raiul cel gătit sfinților, și de bucuria Împărăției Cerurilor, pe tine să te lăudăm, iar Dumnezeului Cel în Treime lăudat, să Îi aducem slavă și închinăciune în vecii vecilor. Amin

 


loading...
Partenerii noștri