Calendar ortodox 3 ianuarie 2023. Descoperirea moaştelor Sfântului Efrem cel Nou, unul dintre cei mai mari făcători de minuni ai creştinătăţii. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru vindecare

În cea de-a treia zi a anului, prăznuim descoperirea moaştelor Sfântului Mucenic Efrem cel Nou. Este unul dintre marii sfinţi făcători de minuni, iar lui i se pot ruga azi cei care au mare nevoie de vindecare trupească.

02 ian. 2023, 15:56
Calendar ortodox 3 ianuarie 2023. Descoperirea moaştelor Sfântului Efrem cel Nou, unul dintre cei mai mari făcători de minuni ai creştinătăţii. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru vindecare
Sfantul Efrem cel Nou

Sărbători religioase 3 ianuarie 2023

Ortodoxe: Descoperirea moaştelor Sfântului Mucenic Efrem cel Nou; Sfântul Proroc Maleahi

Greco-catolice: DUMINICA DINAINTEA BOTEZULUI DOMNULUI. Sf. pf. Malahia; Sf. m. Gordiu

Romano-catolice: Preasf. Nume al lui Isus *; Sf. Genoveva, fc.

Calendar ortodox 3 ianuarie 2023. Descoperirea moaştelor Sfântului Mucenic Efrem cel Nou

În urmă cu 70 de ani monahia Macaria a descoperit, prin revelație divină, Sfintele Moaște ale Marelui Mucenic Efrem cel Nou, scrie basilica.ro. În amintirea acelei zile binecuvântate, Sfântul Efrem este cinstit atât în 3 ianuarie de „Aflarea Sfintelor sale Moaște” cât și în 5 mai de „Adormirea Sa întru Domnul”.

Sfântul Efrem cel Nou a trăit de la vârsta de 14 ani în Mănăstirea „Buna Vestire” de lângă localitatea Néa Makri, unde a fost și martirizat. În anul 1424, turcii au atacat mănăstirea şi au ucis toţi călugării. Doar Sfântul Efrem a scăpat nevătămat, deoarece se afla într-o peşteră în care obişnuia să se roage.

Citeste si CALENDAR ORTODOX IANUARIE 2023. Lună cu multe sărbători cu cruce roşie. Când nu se spală, când nu se calcă, când se aprind lumânări la biserică

În anul următor, păgânii au atacat din nou mănăstirea, prinzându-l și pe Sfântul Efrem. A fost luat rob, iar vreme de opt luni și jumătate a fost supus la chinuri groaznice chiar în curtea mănăstirii sale pentru a se lepăda de credința creștină. Dar Sfântul Efrem a răbdat chinurile fără să crâcnească, din acest motiv păgânii l-au țintuit cu piroane de un dud, l-au spânzurat cu capul în jos, i-au străpuns trupul cu piroane de fier și, în cele din urmă, i-au înfipt în pântece un lemn aprins.

Sfântul Efrem s-a mutat la Domnul în ziua de 5 mai, în vârstă fiind de 42 de ani.

Calendar ortodox 3 ianuarie 2023. Rugăciunea celor bolnavi către Sfântul Efrem cel Nou

Sfinte Efrem, mare mucenice al lui Hristos, ascultă acum puţina noastră rugăciune pentru robii lui Dumnezeu (numele) care sunt încercaţi de boli, suferinţe şi de ispite. Venim la tine ca la un doctor ceresc şi credem că vei primi cererea noastră şi vei uşura suferinţele lor. Ai spus că ai leacuri pentru toate felurile de boli, şi de aceea nădăjduim că iubirea ta de oameni nu s-a împuţinat. Cine poate spune mulţimea minunilor tale? Cine ştie câţi suferinzi au aflat izbăvire prin rugăciunile tale?

Ajută-i, Sfinte Efrem, ajută-i pe cei suferinzi! Roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru ei şi, dacă le este de folos să fie tămăduiţi degrabă, fă să se întâmple aceasta spre slava lui Dumnezeu. Iar dacă le este mai de folos să ducă mai departe crucea suferinţei lor, ajută-i să rabde fără să cârtească, ca să primească luminoasa cunună a răbdării.

Sfinte Mare Mucenice Efrem, tu ai răbdat suferinţe de nespus, iar viaţa noastră este plină de desfătări. Dar chiar dacă suntem păcătoşi şi întinaţi prin tot felul de patimi, îndrăznim a ne ruga ţie. Căci nu pentru noi ne rugăm ţie, sfinte, ci pentru bolnavii aceştia pe care suferinţele i-au îngenunchiat. Fii lor păzitor, povăţuitor, ocrotitor şi tămăduitor, ca să îţi mulţumească cu inimă smerită şi să Îl slăvească pe Dumnezeu care te-a acoperit cu harul Său, arătându-te mare făcător de minuni, în vecii vecilor. Amin.

Citeste si Regulile simple de rugăciune ale lui Gigi Becali. Doar aşa Dumnezeu îţi va da ceea ce ai nevoie!