Calendar ortodox 3 mai 2021. Sfântul Irodion de la Lainici, mare făcător de minuni. Rugăciune către Sfântul Părinte Irodion, văzătorul de Dumnezeu și protectorul familiei creștine

În această zi, este prăznuit Sfântul Irodion de la Lainici, protectorul familiei creştine. Lui i te poţi ruga pentru orice problemă apărută în familie, dacă partenerul de viaţă sau copilul au luat-o pe căi greşite.

02 mai 2021, 23:37
Calendar ortodox 3 mai 2021. Sfântul Irodion de la Lainici, mare făcător de minuni. Rugăciune către Sfântul Părinte Irodion, văzătorul de Dumnezeu și protectorul familiei creștine
Calendar ortodox 3 mai 2021. Sfântul Irodion de la Lainici

Sărbători religioase 3 mai 2021

Ortodoxe: Sfântul Irodion de la Lainici

Greco-catolice: A II-A ZI DE PAȘTI. Sf. m. Timotei și Maura

Romano-catolice: SS. FILIP ŞI IACOB, ap.

Calendar ortodox 3 mai 2021. Cine a fost Sfântul Irodion de la Lainici

Cuviosul Irodion s-a născut în 1821, în București, și a primit la botez numele de Ioan. La 20 de ani, a intrat ca frate în Mănăstirea Cernica. Devine călugăr pe 3 decembrie 1846, sub numele de Irodion, scrie crestinortodox.ro

În septembrie 1850 starețul Calinic de la Cernica este hirotonit episcop la Râmnicu Vâlcea. Cu acest prilej, Calinic ia cu sine, alături de alți vieţuitori, și pe Irodion. În anul 1854 îl numește stareț al schitului Lainici. A păstorit cu mici întreruperi 41 de ani, între anii 1854-1900.

Citeste si Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei critică preoţii antivaccinişti care compară vaccinul cu Sfânta Împărtăşanie: „M-am cutremurat. Nu există conflict real între credință și știință”

Cuviosul Irodion a trecut la cele veșnice pe 3 mai 1900.

La 7 ani de la mutarea sa la Domnul, starețul Teodosie Popescu cere episcopului Râmnicului blagoslovenia pentru a-l dezgropa. Este dezgropat, i-au făcut slujba înmormântării și l-au pus în mormânt. La mormântul Părintelui Irodion se făceau minuni, se vindecau demonizatii și se alungau duhurile necurate.

Părintele Visarion Toia a dezgropat pentru a doua oară moaștele prin anii 1930 (prima fiind în 1907). A pus moaștele într-un alt sicriu mai mic și le-a îngropat la o adâncime de 2,5 metri. La fundul gropii de 2 metri adâncime a săpat altă gropniță mai mică de 1,2/0,7 metri, a pus sfintele moaște în acel sicriu mai mic, le-a îngropat, a pus pământ normal peste ele iar la adâncimea normală a unei gropi de 1,8 – 2 metri a presărat alte oseminte de la alt părinte pentru a deruta pe toți potențialii viitori căutători de sfinte moaște. Toate acestea le-a făcut foarte tainic.

Următorul stareț de după părintele Calinic, părintele Caliopie, a făcut săpături ca să dezgroape sfintele moaște prin 1985. A săpat la 2 metri adâncimea unei gropi normale, a găsit acele oase puse la derută, a astupat groapa.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”

Pe 8 aprilie 2009, IPS Părinte Irineu, Mitropolit al Olteniei, a primit binecuvântarea Prefericitului Daniel să găsească moaștele Cuviosului Irodion. Sfântul s-a lăsat redescoperit pe 10 aprilie, iar moaștele sale au fost așezate într-o raclă de argint.

Calendar ortodox 3 mai 2021. Rugăciune către Sfântul Părinte Irodion, văzătorul de Dumnezeu și protectorul familiei creștine

Sfinte parinte Irodion, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, pentru sănătate și pentru ferirea de necazuri!

In teascul inimii ai stors cu osteneli ciorchinele credintei, cel hranit cu fapte evanghelice; duhovnicescul potir al sufletului l-ai umplut de fapte bune preafericite, veselind Biserica, drept aceea si noi te slavim pururea.

Chip al infranarii aratandu-te, bunule parinte, ai stins cu roua nevointelor focul patimilor; iar cu raza credintei si a iubirii, fiu al luminii te-a facut, dumnezeiescule stalp al monahilor.

De iubirea lui Hristos te-ai ranit si in munte ai mers Cuvioase Irodioane, si acolo inaltandu-ti mintea la tronul Stapanului; te-ai facut jertfelnic preasfintit curatindu-te cu duhul rugaciunii, de Dumnezeu vazatorule.

Astazi toata creștinătatea, luand har de sus de la Stapanul, cu cantari duhovnicesti lauda pe slavitul Irodion si canta pe Domnul, laudati toate lucrurile si preainaltati-L intru toti vecii.

Amin!


loading...
Partenerii noștri