Calendar ortodox 3 mai 2023. Cruce neagră, Sfântul Irodion de la Lainici, văzător cu duhul și protectorul familiei creștine. Rugăciune puternică pentru bună înţelegere în familie

În cea de-a treia zi a lunii mai, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Irodion de la Lainici, protectorul familiei creştine, mare făcător de minuni. Acestui sfânt i te poţi ruga pentru orice problemă legată de familie, dacă partenerul de viaţă sau copilul au apucat-o pe căi greşite.

02 mai 2023, 15:49
Calendar ortodox 3 mai 2023. Cruce neagră, Sfântul Irodion de la Lainici, văzător cu duhul și protectorul familiei creștine. Rugăciune puternică pentru bună înţelegere în familie
Calendar ortodox 3 mai 2021. Sfântul Irodion de la Lainici

Sărbători religioase 3 mai 2023

Ortodoxe: Sfântul Irodion de la Lainici

Greco-catolice: Sf. m. Timotei și Maura

Romano-catolice: SS. FILIP ŞI IACOB, ap.

Calendar ortodox 3 mai 2023. Cine a fost Sfântul Irodion de la Lainici

Cuviosul Irodion s-a născut în 1821, în București, și a primit la botez numele de Ioan. La 25 de ani, este tuns în monahism la Mănăstirea Cernica sub numele de Irodion, scrie crestinortodox.ro

În septembrie 1850 starețul Calinic de la Cernica este hirotonit episcop la Râmnicu Vâlcea. Cu acest prilej, Calinic îl ia cu sine și pe Irodion. În anul 1854 îl numește stareț al schitului Lainici.

Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici era văzător cu duhul și tămăduia pe cei suferinzi atât spiritual, cât și fizic. Pentru multa lui smerenie s-a învrednicit de la Hristos Domnul de darul preasfintei rugăciuni și al alungării duhurilor necurate, astfel încât i se dusese vestea în toată Țara Românească și până dincolo de munți, în Țara Ardealului. El a fost supranumit și „Luceafărul de la Lainici”.

Citeste si Amenzi pentru înmormântare. Preoţii care oficiază slujbe de înmormântare pentru enoriaşi din afara parohiei vor fi amendaţi drastic

La 7 ani de la mutarea sa la Domnul, starețul Teodosie Popescu îi cere episcopului Râmnicului permisiune de a-l dezgropa. În 1907, părintele Irodion este dezgropat, i se face slujba înmormântării, apoi este aşezat în mormânt. La mormântul său se făceau minuni, se vindecau demonizaţii și se alungau duhurile necurate.

Părintele Visarion Toia a dezgropat pentru a doua oară moaștele prin anii 1930, le-a pus într-un alt sicriu mai mic și le-a îngropat la o adâncime de 2,5 metri. La fundul gropii a săpat altă gropniță mai mică, a pus sfintele moaște în acel sicriu mai mic, le-a îngropat, a pus pământ normal peste ele iar la adâncimea normală a unei gropi de 1,8 – 2 metri a presărat alte oseminte de la alt părinte pentru a deruta pe toți potențialii căutători de sfinte moaște.

Pe 8 aprilie 2009, IPS Părinte Irineu, Mitropolit al Olteniei, a primit binecuvântarea Prefericitului Daniel să găsească moaștele Cuviosului Irodion. Sfântul s-a lăsat redescoperit pe 10 aprilie, iar moaștele sale au fost așezate într-o raclă de argint.

Calendar ortodox 3 mai 2023. Rugăciune către Sfântul Părinte Irodion pentru restabilirea liniştii în familie

Sfinte parinte Irodion, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, pentru sănătate și pentru ferirea de necazuri!

In teascul inimii ai stors cu osteneli ciorchinele credintei, cel hranit cu fapte evanghelice; duhovnicescul potir al sufletului l-ai umplut de fapte bune preafericite, veselind Biserica, drept aceea si noi te slavim pururea.

Chip al infranarii aratandu-te, bunule parinte, ai stins cu roua nevointelor focul patimilor; iar cu raza credintei si a iubirii, fiu al luminii te-a facut, dumnezeiescule stalp al monahilor.

Citeste si Tradiții și superstiții. Motivul pentru care nu este bine să te căsătorești în luna Mai. Preoții aruncă bomba

De iubirea lui Hristos te-ai ranit si in munte ai mers Cuvioase Irodioane, si acolo inaltandu-ti mintea la tronul Stapanului; te-ai facut jertfelnic preasfintit curatindu-te cu duhul rugaciunii, de Dumnezeu vazatorule.

Astazi toata creștinătatea, luand har de sus de la Stapanul, cu cantari duhovnicesti lauda pe slavitul Irodion si canta pe Domnul, laudati toate lucrurile si preainaltati-L intru toti vecii. Amin!