Calendar ortodox 3 octombrie 2022. Sfântul Dionisie Areopagitul. Rugăciune pentru luminarea minţii. Se spune atunci când ai de luat o decizie importantă

În această zi, este prăznuit Sfântul Dionisie Areopagitul, mare făcător de minuni. Acestui sfânt i te poţi ruga pentru vindecare grabnică şi pentru izbăvire de orice neputinţă.

02 oct. 2022, 16:24
Calendar ortodox 3 octombrie 2022. Sfântul Dionisie Areopagitul. Rugăciune pentru luminarea minţii. Se spune atunci când ai de luat o decizie importantă

Sărbători religioase 3 octombrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Dionisie Areopagitul

Greco-catolice: Sf. ep. Dionisie Areopagitul; [Fer. Bogdánffy Szilárd]

Romano-catolice: Ss. Dionisie Areopagitul; Candida, m.; Ff. Constantin Ignaţiu Bogdánffy, ep. m.; Crescenţiu, pr. m.

Calendar ortodox 3 octombrie 2022. Cine a fost Sfântul Dionisie Areopagitul

Sfântul Dionisie Areopagitul s-a născut în Atena. Aici a studiat filosofia, iar aprofundarea studiului acestei ştiinţe a făcut-o în Egipt, potrivit crestinortodox.ro. Pe când se afla aici, Mântuitorul era răstignit pe Cruce la Ierusalim. Observând întunecarea cerului care a avut loc la moartea lui Hristos, Dionisie a rostit profetic cuvintele: „Sau Dumnezeu pătimește sau lumea această văzută se sfârșește”.

Dionisie revine în Atena, unde se întâlneşte cu Pavel în Areopag. Va pune în inimă cuvintele pe care le va rosti Pavel și, astfel, în anul 51, se va converti la creștinism. Mai târziu, va fi hirotonit episcop în Atena. Călătorește cu Pavel și îi cunoaște pe ceilalţi Apostoli ai lui Hristos. Ajunge la Ierusalim ca să o cunoască pe Maica Domnului. Va fi de față la înmormântarea Fecioarei Maria.

După ce a rânduit alt episcop pentru Atena, s-a dus la Roma. De aici va pleca în Galia, la îndemnul Sfântului Clement, episcopul Romei. Zidește o biserică în cetatea Parisului și convertește mulți păgâni la creștinism. A fost decapitat în vremea împăratului Domiţian (81-96).

Citeste si Rugăciunea desfăcătoare de necazuri a Fecioarei Maria. Rostește-o ori de câte ori ai nevoie

Calendar ortodox 3 octombrie 2022. Rugăciune către Sfântul Dionisie Areopagitul

Bunătate învăţându-te şi îmbărbătându-te întru toate, îmbrăcându-te cuviincios cu bun cuget, ai scos din vasul alegerii cele negrăite; şi credinţa păzind, calea întocmai ai săvârşit, Sfinţite Mucenice Dionisie: roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Prin uşile cerurilor trecând cu Duhul, ca un ucenic al Apostolului celui ce a ajuns până la al treilea cer, Sfinte Sfinţite Dionisie, te-ai îmbogăţit cu toată cunoştinţa celor negrăite şi ai luminat pe cei ce şedeau mai înainte în întunericul necunoştinţei. Pentru acesta strigăm: bucură-te părinte a toată lumea.

Citeste si Rugăciunea care te ajută să atragi bărbatul potrivit în viaţa ta. Trebuie rostită şi dimineaţa, şi seara