Calendar ortodox 31 iulie 2021. Lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului. Rugăciunea către Fecioara Maria pentru ocrotirea familiei

În această zi, este Lăsată secului pentru Postul Sfintei Marii, post care îi pregătește pe credincioși întâmpinarea celor două praznice importante: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august).

30 iul. 2021, 11:55
Calendar ortodox 31 iulie 2021. Lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului. Rugăciunea către Fecioara Maria pentru ocrotirea familiei

Sărbători religioase 31 iulie 2021

Ortodoxe: Lăsată secului pentru Postul Sfintei Marii; Sf. Evdochim

Greco-catolice: Sf. Evdochim; [Sf. Ignațiu de Loyola]

Romano-catolice: Sf. Ignaţiu de Loyola, pr.

Calendar ortodox 31 iulie 2021. Lăsată secului pentru Postul Sfintei Marii

Lăsată secului pentru Postul Sfintei Marii se face pe dată de 31 iulie. În cazul în care 31 iulie este în zi de miercuri sau vineri, se lasă sec în seara zilei de 30 iulie, potrivit crestinortodox.ro.

Postul Adormirii Maicii Domnului nu a fost de la început de aceeași durata în Biserica Răsăritului. Astfel, credincioșii din părțile Antiohiei posteau o zi, pe 6 august – de praznicul Schimbării la Față -, cei din Constantinopol patru zile, iar creștinii din Ierusalim opt zile.

Citeste si Când începe Postul Sfintei Marii în 2021. Ce poţi mânca în această perioadă

Postul Adormirii Maicii Domnului este unul dintre cele mai importante posturi de peste an și îi pregătește pe credincioși întâmpinarea celor două praznice importante: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (sărbătoare prăznuită de Biserica Ortodoxă în fiecare an pe data de 15 august).

Calendar ortodox 31 iulie 2021. Rugăciunea către Fecioara Maria pentru ocrotirea familiei

Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.

Citeste si Părintele Visarion Alexa, dezvăluire despre Patriarhul Daniel: „M-a chemat și mi-a spus ferm: Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”