CALENDAR ORTODOX 31 MAI 2020. Praznicul Sfântului Mucenic Ermie, ale cărui moaşte vindecă orice boală

CALENDAR ORTODOX 31 MAI 2020. În această zi este prăznuit Sfântul Mucenic Ermie, ale cărui moaşte sunt vindecătoare de boli trupeşti. Alături de el mai sunt prăznuiţi Sfinţii Mucenici Eusebiu şi Haralambie şi Sfinţii cinci Mucenici din Ascalon.

RomaniaTV.net
30 mai 2020, 10:13
CALENDAR ORTODOX 31 MAI 2020. Praznicul Sfântului Mucenic Ermie, ale cărui moaşte vindecă orice boală

Sărbători religioase 31 mai 2020

Ortodoxe: Sfântul Apostol Mucenic Ermie, Sfinţii Mucenici Eusebiu şi Haralambie; Sfinţii cinci Mucenici din Ascalon

Greco-catolice: Sfântul Mucenic Ermie

Romano-catolice: Coborârea Sfântului Duh (Rusaliile); Vizita Sfintei Fecioare Maria; Sfânta Fecioară Martiră Petronela

CALENDAR ORTODOX 31 MAI 2020. Cine a fost Sfântul Apostol Ermie

Sfântul Apostol Ermie a fost soldat în armata romană, în timpul împăratului Antonin Piul, scrie crestinortodox.ro. Acestuia i s-a cerut să renunțe la credința în Hristos şi pentru că a refuzat, a fost supus chinuri cumplite: i s-au zdrobit dinţii cu o piatră, i-a fost jupuită pielea de pe faţă cu un cuțit, apoi a fost aruncat în foc, dar Dumnezeu l-a apărat, iar flăcările nu l-au ars.

Citeşte şi Rugaciuni pentru sanatate. Cele mai puternice 8 rugaciuni pentru sanatatea ta si a familiei tale

Văzând aceasta, judecătorul i-a poruncit unui vrăjitor să-i dea sfântului otravă. Sfântul a băut-o, dar din nou nu a păţit nimic. Această minune l-a convins pe vrăjitor să se convertească şi el la creştinism, iar din acest motiv a fost ucis.

Sfântului Ermie i-au fost smulse venele, s-a aruncat ulei încins pe el, i s-a turnat pe gât oţet cu fiere, ia-u fost scoşi ochii, a fost spânzurat cu capul în jos trei zile, i-a fost jupuită pielea de pe trup, dar pe toate le-a îndurat cu stoicism, în numele lui Hristos. Într-un final, sfântului i s-a tăiat capul. Creștinii i-au luat pe ascuns trupul și l-au îngropat cu cinste. Sfintele lui moaște sunt vindecătoare de boli.

Tot în această zi este pomenit vrăjitorul care i-a dat otravă Sfântului Ermie şi care, apoi, a început să creadă în Hristos. Acesta a fost, însă, ucis de păgâni.

Tot azi sunt pomeniţi Sfinţii cinci Mucenici din Ascalon, care fost ucişi fiind târâţi pe pământ. De asemenea, Biserica îi pomeneşte şi pe Sfinţii Mucenici Eusebiu şi Haralambie, care au fost arşi de vii.

CALENDAR ORTODOX 31 MAI 2020. Rugăciune către Sfântul Mucenic Ermie pentru iertare de păcate

Arătatu-te-a pe tine Hristos lumii ca pe o stea preamare, ca să luminezi pe cei credincioşi cu strălucirile luptelor tale, Sfinte Mucenice Ermie, părtaşule al îngerilor.

Citeşte şi Rugăciune de mulţumire. Cele mai puternice rugăciuni de mulţumire

Surpând ridicările vrăjmaşilor ca un ostaş puternic al Stăpânului, ai primit cununa biruinţei. Pentru aceasta te lăudăm pe tine ca pe un viteaz pătimitor, săvârşind cu credinţă pomenirea prăznuirii tale, întru care roagă-te ca să ne mântuim noi, Sfinte Mucenice Ermie, mult-răbdătorule.