Calendar ortodox 4 mai 2021. Sfânta Muceniţă Pelaghia. Rugăciune pentru iertarea păcatelor și vindecarea de boală

În această zi, este prăznuită Sfânta Muceniţă Pelaghia. Azi este bine să te adresezi Sfintei muceniţe printr-o rugăciune scurtă, dar puternică pentru iertarea păcatelor și vindecarea de boală.

03 mai 2021, 18:46
Calendar ortodox 4 mai 2021. Sfânta Muceniţă Pelaghia. Rugăciune pentru iertarea păcatelor și vindecarea de boală
Calendar ortodox 4 mai 2021. Sfânta Muceniţă Pelaghia. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 4 mai 2021

Ortodoxe: Sfânta Muceniţă Pelaghia

Greco-catolice: Sf. m. Pelaghia (sec. IV)

Romano-catolice: Sf. Florian, m.

Calendar ortodox 4 mai 2021. Cine a fost Sfânta Muceniţă Pelaghia

Sfânta Pelaghia s-a născut în cetatea Tars, din părinți păgâni, potrivit crestinortodox.ro. Auzind despre Hristos, alege să părăsească credința în idoli. În acea vreme, sosește în Tars împăratul Dioclețian (284-305). În timpul șederii împăratului aici, fiul acestuia s-a îndrăgostit de Pelaghia. Când moștenitorul imperial află că Pelaghia a primit botezul creștin, s-a sinucis.

Citeste si Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei critică preoţii antivaccinişti care compară vaccinul cu Sfânta Împărtăşanie: „M-am cutremurat. Nu există conflict real între credință și știință”

Mama sa a denunțat-o împăratului pentru judecată. Împăratul a fost captivat de frumusețea Sfintei Pelaghia și a încercat să o convingă să renunțe la religia ei, promițându-i toate bunurile de pe pământ dacă îi va fi soție. Sfânta Pelaghia a refuzat oferta împăratului cu dispreț, spunându-i că refuză o căsătorie murdară, căci L-a ales pe hristos drept soţ.

Împăratul a poruncit să fie arsă de vie în văpaia focului aprins într-un vițel de metal. Pelaghia s-a însemnat cu semnul sfintei cruci, a rostit rugăciuni de slavă lui Dumnezeu și, intrând în foc, s-a topit precum ceara.

Calendar ortodox 4 mai 2021. Rugăciunea scurtă a Sfintei Mucenițe Pelaghia pentru iertarea păcatelor și vindecarea de boală

Sfântă Muceniță, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Moise in chip tainic a primit dumnezeiasca porunca a Legii Vechi, iar tu Sfântă Muceniță, petrecand pustniceste si vietuind in duhul de taina al cuviosilor, dumnezeiescul chip ai aflat.

Mana pogorandu-se din cer pe Israel l-a hranit, prisosindu-i, iar tu retragandu-te in singuratati te-ai nevoit neincetată rugandu-te; si, impartasindu-te tainic, vie ai ramas de-a pururea.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”

Slava…

Soarele pe cer oprind oarecand Iisus al lui Navi a castigat biruinta vremelnica, dar tu in post si rugaciune te-ai smerit si priveghind adeseori, Domnul Cel Preacurat, s-a salasluit intru tine.

Si acum…

Fara de samanta S-a intrupat din tine Maica Fecioara Cel fara de ani, Fiul si Cuvantul Cel din veci Nascut, care zidind din nou faptura Sa cu invierea cea sfanta a ridicat pe om la ceruri. Amin!