Calendar ortodox 5 decembrie 2022. Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru dobândirea de prunci şi pentru vindecare de boli grave

Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit, prăznuit anual pe 5 decembrie, a săvârșit mari minuni atât în timpul vieții, cât și după trecerea sa la cele veșnice. Cele mai multe minuni le-a săvârşit cu femeile care nu putea avea copii. După ce s-au rugat Sfântului Sava, acestea au fost binecuvântate cu prunci.

04 dec. 2022, 14:44
Calendar ortodox 5 decembrie 2022. Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru dobândirea de prunci şi pentru vindecare de boli grave

Sărbători religioase 5 decembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit

Greco-catolice: Sf. cuv. Sava cel Sfințit

Romano-catolice: Sf. Sava, abate

Calendar ortodox 5 decembrie 2022. Cine a fost Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit

Sfântul Sava a trăit în vremea împăratului Teodosie cel Mic (403-450) și era originar din Capadocia, scrie crestinortodox.ro. La doar 8 ani, a decis să ia calea mănăstirii.

După mulți ani de nevoințe, Sfântul Cuvios Sava a avut o vedenie dumnezeiască: i s-a înfăţişat data trecerii sale la cele veșnice. Culcându-se în chilia sa, a chemat pe toți părinții și frații și le-a dat sărutarea cea de pe urmă, apoi l-a numit pe Melit egumen în locul lui.

Apoi, timp de patru zile, Sfântul Sava nu a mâncat nimic şi nu a vorbit cu nimeni. Înainte de a trece la cele veşnice, sfântul a cerut să fie împărtăşit cu Sfintele Taine. Apoi, I s-a adresat lui Dumnezeu, zicându-I că îşi dă duhul în mâinile Lui. S-a înălţat la ceruri în ziua de 5 decembrie 532, la 94 de ani.

Citeste si Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru cei care îşi caută un loc de muncă. Face adevărate minuni

În secolul al XII-lea, trupul Sfântului Sava a fost luat de cruciați și dus în Veneția. Acesta a fost adus înapoi în Mănăstirea Sfântul Sava abia după înțelegerea dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul ortodox grec Atenagora, în cadrul vizitei papei în Țara Sfântă, în anul 1965.

Calendar ortodox 5 decembrie 2022. Rugăciune către Sfântul Cuvios Sava cel Sfinţit

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele din adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare şi te-ai făcut lumină tor lumii, strălucind cu minunile, Sava, Părintele nostru, Cuvioase! Roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Cel ce din pruncie te-ai adus lui Dumnezeu jertfă fără prihană prin faptă bună, Părinte fericite, săditor şi întăritor creştinătăţii ai fost, podoaba cuvioşilor şi cetăţean pustiei, după vrednicie lăudat, mijloceşte cu rugăciunile tale către milostivul Dumnezeu să fim izbăviţi de toate nevoile, pentru care şi noi cu credinţă strigăm către tine: Bucură-te, Cuvioase Părinte Sava, cel de Dumnezeu sfinţit!

Citeste si Rugăciunea care te ajută să atragi bărbatul potrivit în viaţa ta. Trebuie rostită şi dimineaţa, şi seara