Calendar ortodox 5 iunie 2021. Sfântul Mucenic Dorotei, Episcopul Tirului, mare făcător de minuni. Rugăciune pentru liniştirea sufletului şi depăşirea necazurilor

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Dorotei, Episcopul Tirului, care, datorită iubirii de Hristos şi îndârjirii cu care a suportat toate chinurile şi suferinţele îndreptate spre el din pricina faptului că nu a vrut să se închine idolilor, a fost înzestrat cu darul facerii de minuni.

04 iun. 2021, 11:22
Calendar ortodox 5 iunie 2021. Sfântul Mucenic Dorotei, Episcopul Tirului, mare făcător de minuni. Rugăciune pentru liniştirea sufletului şi depăşirea necazurilor
Sfântul Mucenic Dorotei, Episcopul Tirului. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 5 iunie 2021

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Dorotei

Greco-catolice: Sf. ep. m. Dorotei al Tirului

Romano-catolice: Sf. Bonifaciu, ep. m. **

Calendar ortodox 5 iunie 2021. Cine a fost Sfântul Mucenic Dorotei

Sfântul Dorotei a trăit în timpul domniei împăratului Liciniu, potrivit crestinortodox.ro. A fost episcopul Bisericii din cetatea Tir până în vremea împăratului Iulian Apostatul, când, din cauza refuzului de a jerfi idolilor, este supus multor bătăi şi pătimiri, dându-şi, în cele din urmă, sufletul în mîinile Domnului la vârsta de 107 ani.

Citeste si Mesajul Patriarhului în Duminica Părinţilor şi Copiilor. Sărbătoarea este menită să arate preţuire pentru părinţii şi copiii lor, crescuți și educați în dreapta credinţă

Sfântul Dorotei a avut parte de o educație aleasă în tinerețe. De-a lungul vieții sale, învățătura sa a fost pusă în slujba Bisericii. El a scris foarte multe cărți în greacă și în latină. Cea mai cunoscută scriere a lui este Syntagma greco-latină.

Calendar ortodox 5 iunie 2021. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Mucenic Dorotei, Episcopul Tirului

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Dorotei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Citeste si Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei critică preoţii antivaccinişti care compară vaccinul cu Sfânta Împărtăşanie: „M-am cutremurat. Nu există conflict real între credință și știință”