Calendar ortodox 6 martie 2023. Aflarea Sfintei Cruci. Rugăciunea care te scapă de orice necaz

Pe 6 martie, credincioşii prăznuiesc Sfinţii 42 de Mucenici din Amoreea şi Aflarea Sfintei Cruci. Rugăciunea care se spune la sărbătoarea Aflării Sfintei Cruci pentru iertarea păcatelor este foarte puternică şi făcătoare de minuni.

05 mart. 2023, 16:07
Calendar ortodox 6 martie 2023. Aflarea Sfintei Cruci. Rugăciunea care te scapă de orice necaz
Aflarea Sfinei Cruci şi a Sfintelor Piroane. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 6 martie 2023

Ortodoxe: Sfinţii 42 de Mucenici din Amoreea; Aflarea Sfintei Cruci

Greco-catolice: Cei 42 m. din Amoreea. Pomenirea tuturor morților

Romano-catolice: Sf. Coletta, fc.; Fer. Roza din Viterbo, fc

Calendar ortodox 6 martie 2023. Aflarea Sfintei Cruci

În această zi, este prăznuită Aflarea Sfintei Cruci și a celor patru piroane cu care a fost țintuit Mântuitorul. Acestea au fost găsite de Sfânta Elena, mama Împăratului Constantin cel Mare (306-337), potrivit crestinortodox.ro. Sfânta Elena a vrut să reconstruiască locurile sfinte și să ridice o biserică pe locul Patimilor și al Învierii lui Iisus Hristos. Astfel, ea a plecat spre Ierusalim cu recomandarea primită de la fiul ei de a-l căuta pe Patriarhul Macarie.

După multe căutări, Sfânta Elena a aflat de la un evreu bătrân că Sfânta Cruce este îngropată în spatele templului lui Venus. Acolo au fost găsite cele trei cruci de pe Golgota şi cele patru piroane cu care a fost ţintuit pe cruce trupul Mântuitorului.

Citeste si Rugăciunea Domnească. Cea mai puternică rugăciune din Biblie care te scapă de necazuri

Pentru că nu se ştia care dintre cele trei este crucea răstignirii lui Hristos, Patriarhul Macarie a oprit un convoi mortuar şi a cerut ca defunctul să fie aşezat pe fiecare dintre cele trei cruci. Odată aşezat pe Crucea Mântuitorului, cel mort a înviat.

Calendar ortodox 6 martie 2023. Rugăciune la Aflarea Sfintei Cruci pentru iertare de păcate și ieșirea din necaz

Să se scoale Dumnezeu, și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la față Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul.

Să piară cum piere fumul, cum se topește ceară de față focului, așa să piară demonii de la față celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând:

Bucură-te, preacinstita și de viață făcătoare Crucea Domnului, care gonești demonii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe ține, a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorât la iad, și a călcat puterea diavolului, și te-a dăruit nouă pe ține, cinstită Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrăjmașul.

O, preacinstita și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi mie cu Sfântă Fecioară Născătoare de Dumnezeu și cu toți Sfinții, în veci. Amin

Citeste si Rugăciunea care se citeşte în Postul Paştelui. Rostită în fiecare dimineaţă, te scapă de necazuri şi ţine relele la distanţă