Calendar ortodox 7 iunie 2023. Sfântul Teodot, episcopul Ancirei, protectorul familiei. Rugăciune făcătoare de minuni care se rostește atunci când există necazuri în familie

În această zi, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Teodot, episcopul Ancirei. Fiind considerat ocrotitorul familiei, este bine să i te rogi atunci când ai necazuri în familie.

06 iun. 2023, 14:38
Calendar ortodox 7 iunie 2023. Sfântul Teodot, episcopul Ancirei, protectorul familiei. Rugăciune făcătoare de minuni care se rostește atunci când există necazuri în familie
Sfântul Mucenic Teodot, episcopul Ancirei

Sărbători religioase 7 iunie 2023

Ortodoxe: Sfântul Teodot, episcopul Ancirei

Greco-catolice: Sf. ep. m. Teodot al Ancirei

Romano-catolice: Sf. Robert, abate

Calendar ortodox 7 iunie 2023. Cine a fost Sfântul Teodot, episcopul Ancirei

Sfântul Teodot a trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea, potrivit crestinortodox.ro. A fost episcop al Bisericii din cetatea Ancira Galatei. El îi adăpostea pe creștinii prigoniți şi îi ajuta pe ascuns cu toate cele necesare. Trupurile creștinilor omorâți le aduna și le îngropa.

În acea vreme, șapte fecioare au fost torturate pentru credința lor în Hristos, iar în cele din urmă înecate într-un lac. Una dintre ele, Sfânta Tecusa, i-a apărut în vis lui Teodot și i-a cerut să scoată trupurile lor din lac și să le îngroape. Teodot a plecat împreună cu un credincios să împlinească dorința muceniței. Conduși de un înger al Domnului, cei doi au reușit să găsească trupurile fecioarelor și să le îngroape cu cinste.

Citeste si La ce biserică slujește părintele Constantin Necula. Preotul s-a pregătit pentru o carieră militară, dar o afecțiune depistată la examenul medical i-a năruit visul

Dar acest însoțitor l-a pârât pe Teodot judecătorului. Aflând că este creștin, judecătorul a poruncit să fie chinuit în fel și chip. În cele din urmă, i-a fost tăiat capul.

Calendar ortodox 7 iunie 2023. Rugăciune către Sfântul Teodot pentru momentele grele ale vieţii

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Teodot, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Ca pe uscat umblând Israel, cu urmele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-1 înecat, a strigat: lui Dumnezeu cântare de biruinţă să-I cântăm.

Sfinte Sfinţite Mucenice Teodot, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Soarele cel înţelegător, avându-te pe tine la înălţimea Bisericii Sale stea luminată de Dumnezeu, tot pământul l-a luminat, cu strălucirile chinurilor tale, fericite.

Sfinte Sfinţite Mucenice Teodot, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Citeste si Părintele Vasile Ioana, despre regulile de conduită în biserică: „A venit o studentă și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni”

Din vârsta tinereţilor fiind dat lui Dumnezeu, Sfinte Sfinţite Mucenice Teodot, lămurit ţi-ai luminat sufletul cu virtuţi date de Dumnezeu şi ai împodobit lumea cu cinstitele tale chinuri.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Vestitul mucenic înţelegând mrejele înşelăciunii întinse pe pământ, umbla pretutindenea întărind prin har şi cu învăţături sufletele credincioşilor.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Din prisosul milostivirii plecând cerurile, S-a pogorât Fiul lui Dumnezeu şi S-a întrupat din Tine, Preacurată, ca să mântuiască pe oameni de înşelăciunea şarpelui.