La ce biserică slujește părintele Constantin Necula. Preotul s-a pregătit pentru o carieră militară, dar o afecțiune depistată la examenul medical i-a năruit visul

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați duhovnici din România și o prezență constantă în media. Credincioșii găsesc mereu alinare în vorbele lui, părintele fiind extrem de apropiat și de sufletele celor tineri, întrucât reușește să se exprime pe înțelesul tuturor.

06 iun. 2023, 12:39
La ce biserică slujește părintele Constantin Necula. Preotul s-a pregătit pentru o carieră militară, dar o afecțiune depistată la examenul medical i-a năruit visul

Pentru că mulți dintre cei care îl văd la televizor și-ar dori să îl vadă și față în față și să-i asculte povețile, aceștia ar vrea să afle la ce biserică slujește părintele Constantin Necula.

La ce biserică slujește părintele Constantin Necula

Ei, bine, părintele ține slujbe în mai multe biserici din țară, însă, de cele mai multe ori, a fost văzut în lăcașurile de cult din Sibiu.

Îndrăgitul preot are 51 de ani și a absolvit Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din Brașov. Este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna”, din Sibiu. A fost duhovnic, încă din anul 1996, până în anul 2006, apoi, timp de trei ani, a fost preparator universitar și apoi încă patru ani a fost asistent universitar. Au urmat cinci ani în care a îndeplinit funcția de lector universitar. A fost chiar și îndrumător de practică pedagogică pentru predarea religiei.

În prezent, preotul Constantin Necula este și conferențiar universitar și doctor în teologie.

Citeste si Părintele Constantin Necula, 10 sfaturi duhovnicești pentru o viață fericită. ”Atunci când te schimbi, îți cresc aripi”

Preotul Necula a scris volume de predici, studii, dar și articole de omiletică și catehetică, cărți pentru copii dar și tineret. Totodată, este colaborator cu articole și studii în nenumărate publicații, atât de la noi din țară, cât și din străinătate.

A ajuns la sufletele românilor mai cu seamă prin conferințele pe care le susține.

A vrut să urmeze o carieră militară, dar o afecțiune oculară i-a năruit acest vis

Părintele Constantin Necula a vrut să urmeze o carieră militară, însă, din cauza unei discromatopsii depistate la examenul medical, s-a văzut nevoit să renunțe la acest vis. Prin urmare, s-a reorientat către un profil de chimie-fizică, într-un liceu de Ştiinţe ale Naturii.

Profesorilor de acolo i-L datorez pe Dumnezeu cunoscut în lectură, în matematică, fizică şi chimie. Teologia a venit ca un corolar de suflet pentru raţiunea antrenată să gândească„, declara părinele Constantin Necula într-un interviu recent.

Citeste si Părintele Constantin Necula, lecţia din spatele expresiei „să îţi porţi crucea”: „Oamenii ar fi uimiţi”