Calendar ortodox 8 decembrie 2022. Sfântul Cuvios Patapie, vindecător de cancer și alte suferinţe trupeşti

Sfântul Cuvios Patapie, prăznuit anual pe 8 decembrie, este unul dintre marii sfinţi vindecători. A vindecat orbi şi oameni care sufereau de cancer sau de edeme. De asemenea, a scos demoni din cei posedaţi. Sfântul Patapie continuă să facă minuni chiar şi după trecerea la cele veşnice.

07 dec. 2022, 20:01
Calendar ortodox 8 decembrie 2022. Sfântul Cuvios Patapie, vindecător de cancer și alte suferinţe trupeşti

Sărbători religioase 8 decembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Patapie

Greco-catolice: Sf. cuv. Patapie

Romano-catolice: † NEPRIHĂNITA ZĂMISLIRE, Sf. Narcisa, fc

Calendar ortodox 8 decembrie 2022. Cine a fost Sfântul Cuvios Patapie

Sfântul Cuvios Patapie a trăit în sec. al VII-lea ]n Tebaida Egiptului, scrie crestinortodox.ro. Pentru că nu s-a putut împăca cu deșertăciunea lumii, a decis să se călugărească. S-a retras în în pustia Egiptului, unde s-a supus multor nevoințe spre curățirea de patimi.

Auzind oamenii despre virtuțile Sfântului Patapie, au început să vină la el pentru a dobândi vindecare, alinare şi orice fel de ajutor. Sfântul nu a vrut, însă, să primească laudele oamenilor, aşa că s-a ascuns de ei la Constantinopol. Aici și-a ridicat o mică colibă în apropiere de Biserica Vlaherne. Ascuns în spatele zidului colibei lui și necunoscut de nimeni, el și-a continuat viața lui de nevoință sihastrească.

Citeste si Rugăciune pentru pace. Spusă de mai multe ori pe zi în vremuri de restrişte, face adevărate miracole

Însă, într-o zi, un copil orb din naştere a venit la el, iar sfântul l-a vindecat prin rugăciune. Minunea aceasta l-a făcut cunoscut și vestit în tot Constantinopolul, iar oamenii  au început din nou să-l caute. A urmat vindecarea unui înalt demnitar care suferea de edem. Apoi a scos demonii dintr-un tânăr doar făcând semnul crucii deasupra lui.

În Catedrala episcopală din Galați există o rasă care a aparținut Sfântului Patapie.

Calendar ortodox 8 decembrie 2022. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Cuvios Patapie

Laudă a creștinilor și apărător al monahilor te-ai arătat Patapie, părintele nostru. Prin nevoință, prin pătimiri și rugăciuni ai acum indrăznire către Dumnezeu a mijloci neîncetat pentru noi, cei păcătoși și vrednici de osânda.

Izbăvește pe robii tăi din ispite și din boli și de toate felurile de primejdii, Cuvioase Patapie.

Citeste si Neurochirurgul Vlad Ciurea: De ce să spui rugăciunea „Tatăl Nostru” seara. Ce se întâmplă a doua zi

De toată cursă vrăjmașului și de năvăliri și de primejdii și nevoi, sfinte Patapie, păzește-ne fără de vătămare cu mijlocirea ta, cerând iertare de greșale pentru toți de la Hristos Dumnezeu. Slavă Celui ce S-a proslăvit prin ține, slavă Celui ce ți-a dat ție putere, slavă Celui ce ne-a luminat pe noi prin nevoința ta. Amin