Calendar ortodox 9 mai 2023. Sfântul Proroc Isaia, făcător de minuni şi tămăduitor. Rugăciune puternică pentru vindecare de orice boală

Anual, la data de 9 mai, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Proroc Isaia, mare făcător de minuni. Acesta a vindecat nenumăraţi oameni de boli grele atât în timpul vieţii, cât şi după ce a trecut la cele veşnice.

08 mai 2023, 17:05
Calendar ortodox 9 mai 2023. Sfântul Proroc Isaia, făcător de minuni şi tămăduitor. Rugăciune puternică pentru vindecare de orice boală
Calendar ortodox 9 mai 2021. Sfântul Proroc Isaia. Sursa FOTO: Ziarul Lumina

Sărbători religioase 9 mai 2023

Ortodoxe: Sfântul Proroc Isaia

Greco-catolice: Sf. pf. Isaia; Sf. m. Hristofor.

Romano-catolice: Ss. Isaia, profet; Pahomie, pustnic

Calendar ortodox 9 mai 2023. Cine a fost Sfântul Proroc Isaia

Prorocirile Sfântului Isaia fac referire la întruparea Domnului, la Nașterea Lui din Fecioara Maria, la Ioan Botezătorul și la multe evenimente din viața Mântuitorului Hristos, potrivit crestinortodox.ro.

Acest Proroc a fost înzestrat cu darul facerii de minuni. Astfel, când Ierusalimul era asediat de dușmani și era o seceta cumplită, Isaia s-a rugat lui Dumnezeu și a curs apă de sub Muntele Sion. Această apă a luat numele Siloam, care se traduce prin „trimis”. Mai târziu, Domnul i-a îndreptat paşii unui orb spre această apă, iar acesta şi-a recăpătat vederea după ce s-a scăldat în ea.

În timpul domniei Regelui Manase, Sfântul Proroc Isaia s-a ridicat împotriva obiceiurilor păgâne. Drept pedeapsă, a fost scos din cetate și tăiat în două cu fierăstrăul.

Citeste si Tradiții și superstiții. Motivul pentru care nu este bine să te căsătorești în luna Mai. Preoții aruncă bomba

Isaia a trăit și a prorocit cu șapte sute de ani înaintea venirii Mântuitorului Hristos. A fost numit „Evanghelistul Vechiului Testament” datorită faptului că a prorocit nașterea lui Mesia, Dumnezeirea Lui, minunile, patimile și moartea Acestuia.

Calendar ortodox 9 mai 2023. Rugăciunea scurtă a Prorocului Isaia pentru vindecare grabnică

A prorocului Tău Isaia, pomenirea, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte și vindecă trupurile și sufletele noastre.

Luminează-mă, Doamne Dumnezeul meu, şi mă îndreptează luminat a lăuda mărită şi cinstită prăznuirea dumnezeiescului proroc.Răsărind pe pământ trâmbiţa cu glas dumnezeiesc a lui Isaia prorocul, a chemat pe cei hrăniţi de Biserică să prăznuiască pomenirea lui.

Supunând patimile trupului cu tăria sufletului, te-ai învrednicit a vedea slava Atotţiitorului, purtătorule de Dumnezeu.

Stând luminat înaintea scaunului Stăpânului puterilor, cuprinsule de Dumnezeu, şi de slava Lui te veseleşti, culegând roadele credinţei tale celei drepte, preafericite. Pentru aceea toţi te fericim, pururea pomenite. Amin!

Citeste si Cum se face corect pomana pentru morți. Un cunoscut preot vorbeşte despre modul în care onorăm amintirea celor răposaţi: „Fără reguli numerice și cantitative. Puțin, cu suflet și e destul!”