Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2016-2017

Metodologia si calendarul de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2016-2017 au fost aprobate prin Ordin de ministru, a informat, Ministerul Educatiei.

RomaniaTV.net
21 feb. 2016, 14:40
Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2016-2017

Noutatea este ca, incepand de anul scolar viitor, copiii nu vor mai putea fi inscrisi la clasa I daca nu au trecut inainte prin clasa pregatitoare. In clasa I se pot inscrie numai copiii care implinesc 7 ani pana la data de 31 august 2016 si care au terminat clasa pregatitoare. De asemenea, inscrierea la clasa pregatitoare este obligatorie, se spune intr-un comunicat al ministerului.

Ministerul Educatiei a elaborat o procedura prin care inspectoratele scolare pot verifica posibilitatea cuprinderii in clasa I a copiilor care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2015-2016 si care au implinit varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2016.

„Astfel, inspectoratele scolare trebuie sa verifice cauza amanarii inscrierii copiilor si, dupa o analiza punctuala, sa transmita ministerului o situatie centralizata, spre aprobare. Pentru acesti copii, inmatricularea in clasele I, in anul scolar 2016-2017, se poate realiza doar la nivelul claselor deja existente, pe locurile ramase disponibile”, se precizeaza in comunicat.

De asemenea, circumscriptiile scolare, planul de scolarizare, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, perioada de desfasurare a evaluarii dezvoltarii psihosomatice, precum si adresele institutiilor la care se desfasoara evaluarea psihosomatica vor fi afisate pe site-urile inspectoratelor scolare, precum si ale unitatilor de invatamant. I

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.