Calendarul înscrierilor la Evaluarea Naţională, stabilit de unităţile de învăţământ. Anunţul ministrului Educaţiei

Unităţile de învăţământ vor stabili care este calendarul înscrierilor la Evaluarea Naţională, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei, la TVR. Monica Anisie nu a precizat dacă fiecare liceu sau colegiu va avea calendar propriu de înscriere al elevilor absolvenţi de clasa a VIII-a. 

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 13:07
Calendarul înscrierilor la Evaluarea Naţională, stabilit de unităţile de învăţământ. Anunţul ministrului Educaţiei

Întrebată când vor începe înscrierile la examenul de Evaluare Națională, Monica Anisie a răspuns:

„Înscrierile vor începe, pentru că așa cum bine se știe cei de clasa VIII-a pot depune la secretariatul unității de învățământ, unitățile de învățământ vor stabili care este calendarul pe care noi îl publicăm în Monitorul Oficial.”

Potrivit edupedu.ro, inistrul Educației nu a precizat dacă fiecare unitate de învățământ va avea un calendar propriu de înscriere al elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, de când pot fi înscriși aceștia și care sunt procedurile – vor fi depuse cereri la secretariatele școlilor, pot fi depuse cereri online sau înscrierea se va face automat de către școli, așa cum s-a făcut anul trecut.

„Calendarul pentru Evaluarea Națională a fost deja aprobat, după consultarea partenerilor sociali a fost semnat și transmis către Monitorul Oficial”, a mai declarat ministrul Educaţiei, conform sursei citate.

Contestaţiile pot fi depuse online. Elevii au la dispoziţie două zile

„Am spus de la început că nu sunt modificări la calendarul pentru Evaluarea Națională. Evaluarea începe pe data de 15 iunie cu proba de limba și literatura română. Singura modificare prevăzută în calendarul de Evaluare Națională este cea referitoare la perioada de contestații. Dacă în vechiul calendar era prevăzută o perioadă de câteva ore pentru depunerea contestațiilor, am lăsat pentru contestații o perioadă mai lungă de timp, adică aproape două zile”, a mai spus Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a explicat că, pentru a veni în sprijinul părinților și elevilor, această contestație poate fi depusă „fie în format online, deci o pot trimite pe mail, fie o pot depune fizic la secretariatul unității de învățământ”.

Calendarul de Bacalaureat 2020, stabilit vineri

„În ce privește examenul de Bacalaureat, așa cum s-a anunțat deja public, calendarul va fi și el discutat în comisia de dialog social de mâine și cum am anunțat începem cu probele scrise. În data de 22 iunie va fi prima proba la limba și literatura română”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Evaluarea Naţională începe pe data de 15 iunie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 22 iunie.

CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Când vor susţine elevii clasei a VIII-a examenele