Călin Donca, de nerecunoscut după ce a ieșit din închisoare. Milionarul de carton, acuzat de înșelăciune și alte infracțiuni, a fost plasat în arest la domiciliu

Aflat în arest din luna septembrie, acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înșelăciune și manipularea pieței de capital, Călin Donca a fost eliberat după o lungă perioadă și își va putea petrece sărbătorile alături de familie.

16 dec. 2023, 11:13

Călin Donca a fost așteptat de soție la ieșirea din închisore. Orianda a avut grijă de una singură, în toată această perioadă, de cei cinci copii. A fost nevoită să se împrumute de la prieteni de bani, după ce anchetatorii i-au blocat conturile, după cum a spus chiar milionarul din Brașov.

„Legat de companii, legat de proces, în momentul acesta nu pot să dau detalii. Nu înțeleg exact care-mi este libertatea de exprimare, ținând cont că este o urmărire penală în derulare. Vreau să fac, împreună cu avocații mei, o mini-conferință de presă, în următoarele zile, la care am să vă invit pentru a răspunde mai pe larg anumitor întrebări.

Cu ocazia aceasta vreau să le mulțumesc investitorilor mei, avem 1.500 de investitori în proiectul crypto, avem 500 de investitori în proiectul de panouri și din 2.000 de investitori, vreau să vă spun că au fost doar câțiva care nu au înțeles și au fost mai vehemenți, în rest 99% din investitori au fost răbdători, le mulțumesc pentru susținere, le mulțumesc pentru înțelegere, pentru încredere, pentru că au fost lângă mine și vreau să vă spun că tot ce am făcut, am făcut-o cu toată inima. Parcurile sunt acolo, proiectul funcționează, mai departe…

Citește și: Magistrații au decis! Afaceristul Călin Donca iese din închisoare

La ora actuală sunt verificat pentru aceste acuzații, la momentul de față eu mă consider nevinovat, pentru că știu ce am făcut și știu că nu am greșit cu nimic, mai departe, domnii anchetatori vor vedea, mai exact, dacă ceea ce consider eu este adevărat sau nu și, după cum am spus, în perioada următoare voi face o mini-conferință de presă cu avocatul meu”, a dezvăluit afaceristul.

@tiktokkkk1993 #viralvideo #goviral #tiktok #fypシ #foryoupage #foryou #viral #fpyツ ♬ original sound – tiktokkkk1993

Călin Donca susține că a trecut prin cea mai grea perioadă din viața lui, fiindu-i extrem de greu să stea departe de casa și de familai lui. Omul de afaceri spune că e marcat de acest episod și își susține în continuare nevinovăția.

Cea mai dură perioadă din toată viața mea, n-am crezut să fiu bucuros… eram bucuros pentru o oră, 10 minute de stat în plus la plimbător, care era o cameră de 10 mp, doar cu puțin cer deasupra. Am stat la Câmpina, în 12 mp, cinci persoane. Am fost șocat de această perioadă, mă ciupeam noaptea, credeam că visez. N-am știut cât de ușor poți să ajungi, de aceea recomand tuturor oamenilor de afaceri să aibă mare, mare atenție cu ceea ce nu știu încă, pentru că ceea ce nu știi te va lovi cel mai tare, iar eu la ora actuală… ești un alt om.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Calin Donca (@calindonca)

În business, n-am știu cât de ușor poți să ajungi în arest. N-am știut lucrul acesta, iar acum pot să vă spun că sunt un alt om. Mă voi concentra foarte mult spre a dărui altora din ceea ce am acumulat. Am 12 proiecte pe care le-am scris în arest, am o carte, am o poezie de 100 de versuri pe care abia aștept să i-o citesc soției și acuma vreau doar să merg până la apartament pe jos, să mă bucur de a merge pe jos, de lucrurile mărunte”.

Călin Donca va fi în continuare judecat, dar în stare de libertate. Procurorii DIICOT îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital.

Citește și: Călin Donca, mesaj emoţionant din închisoare pentru soţia sa. „Acum poate spuneţi că am luat-o pe interes”

Magistrații de la Tribunalul Brașov au respins cererea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv, așa că milionarul Călin Donca a putut fi eliberat.

„Respinge propunerea D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Braşov relativ la inculpaţii Donca Oncioiu Călin şi Buzatu Ileana-Oana. În baza art 242 al 2 C.pr.pen dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor: Donca Oncioiu Călin şi Buzatu Ileana-Oana cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Obligă inculpatul Donca Oncioiu Călin ca pe durata acestei măsuri să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără permisiunea instanţei în faţa căreia se află cauza, cu excepţia situaţiilor în care trebuie să se prezinte în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora”, se arată în decizia Tribunalului Braşov, potrivit portalului instanţelor.