Călin Donca le declară război trădătorilor, în frunte cu Dorian Popa. Afaceristul vrea să-și șteargă eticheta de „milionar de carton” în instanță: „Nu mă voi opri aici”

Călin Donca e hotărât să-și apere reputația, așa că a trecut la treabă și îi mitraliază pe cei care l-au defăimat. A început cu Dorian Popa, căruia i-a cerut daune morale.

31 ian. 2024, 10:41
Călin Donca le declară război trădătorilor, în frunte cu Dorian Popa. Afaceristul vrea să-și șteargă eticheta de „milionar de carton” în instanță: „Nu mă voi opri aici”
Călin Donca îi cere dauna materiale lui Dorian Popa

Călin Donca a fost arestat în luna septembrie a anului trecut, fiind acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înșelăciune și manipulare a pieței de capital. După trei luni petrecute înm închisoare, Tribunalul Brașov a decis să înlocuiască măsura de arest preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Acum, afaceristul este gata să înceapă războiul cu cei care s-au dezis de el, cap de listă fiind chiar Dorian Popa.

În momentul arestării, Călin Donca era partener de afaceri cu Dorian Popa. Prietenia dintre cei doi s-a legat atunci când artistul căuta un specialist în panouri fotovoltaice și l-a întâlnit pe afaceristul din Brașov. Aceștia s-au asociat imediat și au defilat împreună în mediul online cu afacerea pe care au pus-o pe picioare.

Citește și: Călin Donca face ordine în lista de prieteni! Prima persoană care e out e Dorian Popa: „Dacă aveți filmări în care sunt defăimat v-aș fi foarte recunoscător să-mi dați link”

Deși apăreau împreună și părea că au devenit prieteni buni, după ce Donca a fost arestat artistul s-a dezis de el, iar ca el au procedat mulți. Mai mult, Dorian Popa a șters toate postările în care apărea alături de afacerist.

Acum, Călin Donca îl găsește vinovat pe Dorian Popa de faptul că și-a exprimat public îngrijorarea privind banii pe care i-a investit în proiect. Afaceristul spune că artistul ar fi creat un grup de WhatsApp pentru cei care spun că au fost țepuiți de el. Toate aceste lucruri l-au făcut pe Călin Donca să reacționeze dur și e gata să își facă dreptate.

„A apărut voit la mai multe televiziuni, unde și-a exprimat îngrijorarea privind banii pe care i-a investit la unul dintre parcurile noastre (…) Deși până la această oră, nicio instituție a celor care m-au verificat, nu au adus acuzații pentru proiectul cu panouri fotovoltaice și al parcurile fotovoltaice la care lucrăm și construim peste 10.000 kW, Dorian Popa a adus anumite acuzații

De ce să spui că acel parc nu funcționează, din moment ce tu ai auzit cu urechea ta că el funcționa? (…) „Mă adresez mai departe instanțelor de judecată”, să denigrezi, să calomniezi în fața a milioane de oameni, un proiect care funcționează în mod corect, când eu ți-am plătit bani pentru promovarea acelui proiect și am ajuns să fiu defăimat pentru activitatea pentru care eu te-am plătit să mă promovezi”, a spus Călin Donca.

Citește și: EXCLUSIV | Călin Donca, în direct la România TV: „Nu vă doresc să ajungeți să vă cunoașteți cu adevărat prietenii. Am trăit doar din datorii, ne-au fost luați toți banii. Puteam să fiu mai atent, să nu fiu atât de opulent”

Călin Donca spune că deja l-a notificat pe Dorian Popa și îi cere daune morale. Mai mult, în cazul în care artistul nu o să se conformeze, afaceristul din Brașov este gata să ducă problema și problema și în fața oaemnilor legii.

„L-am notificat pe Dorian Popa, cerând daune materiale suma pe care el pretinde că a plătit-o către mine plus suma pe care am plătit-o către el concret pentru promovarea activității pentru parcurile fotovoltaice (…) Dacă nici de această dată nu va răspunde în termenul cuvenit, va trebui să mă adresez mai departe instanțelor de judecată, să fac demersuri legale spre a putea să îmi apăr reputația.

Nu aș fi început nimic din ce fac acum, dacă, în primul rând, el nu m-ar fi defăimat fără ca el să aibă o susținere din partea unei surse oficiale. Nu mă voi opri aici. După Dorian, voi trece la următorul, apoi la următorul până când voi face, atât cât îmi stă în putință curat în acest spațiu care deveni tot mai concret, mai real în viața noastră”, a mai spus Călin Donca.

În 2023, Călin Donca a fost arestat preventiv de ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate. A fost acuzat de evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital pentru a promova o criptomonedă creată de el și asociații săi.

Donca ar avea o avere totală de 2 milioane de euro, fiind cunoscut în special în mediul online, acolo unde își etalează mașinile de lux pe care le deține.

Procurorii DIICOT l-au acuzat că împreună cu alți patru oameni de afaceri și-ar fi ascuns veniturile pentru a nu achita taxele și impozitele.

Procurorii mai spun că a delapidat mai multe firme și că vindea criptomonede despre care mințea că pot aduce câștiguri de 100 de ori mai mari decât investiția.

Astfel, prejudiciul creat în dauna bugetului de stat prin fapte de evaziune fiscală s-ar ridica la aproximativ 4 milioane de lei. Cel creat în dauna firmelor coordonate de Călin Donca este de 1,6 milioane de lei. În fine, prejudiciul cauzat cumpărătorilor de crypto a fost calculat la 700.000 de dolari.