EXCLUSIV | Călin Donca, în direct la România TV: „Nu vă doresc să ajungeți să vă cunoașteți cu adevărat prietenii. Am trăit doar din datorii, ne-au fost luați toți banii. Puteam să fiu mai atent, să nu fiu atât de opulent”

Călin Donca, milionarul acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înșelăciune și manipularea pieței de capital, a vorbit, în exclusivitate la România TV, despre provocările pe care le-a întâmpinat în ultima perioadă, după ce și-a petrecut trei luni de zile după gratii.

05 ian. 2024, 20:41

„Bună seara. Răspund la orice invitație și prilej de a vorbi. În toată activitatea mea am încercat să fiu un exemplu, am încercat să îi ajut pe alții să depășim împreună mentalitatea comunistă că a fi bogat înseamnă a fi hoț. În tot ce am făcut am încercat să muncesc cât am putut. Atât eu, cât și soția mea și cei care au fost alături de mine”, a spus Călin Donca la România TV.

Milionarul spune că, alături de avocați, încearcă să-și dovedească nevinovăția. Cât timp a stat în închisoare, Călin Donca spune că a citit foarte mult și a început să scrie și o carte.

Citește și Călin Donca șterge pe jos cu Dorian Popa, după ce artistul s-a dezis de el. ”Prețuiesc oamenii care ajută în momente grele, pentru că ceilalți sunt doar de fațadă”

„E o fază confidențială. Noi, împreună cu avocații, încercăm să dovedim nevinovăția, dar trebuie să lăsăm lucrurile să decurgă de la sine. Deocamdată nu prea mi se dă voie din punct de vedere legal. Am stat trei luni de zile după gratii, am citit șase ore pe zi, am scris la o carte, în acest timp soția a muncit în locul meu ca să ducem proiectele mai departe”.

Soția lui Donca e cea care s-a ocupat de afacerile lui cât timp el a fost după gratii. Milionarul s-a declarat foarte dezamăgit de unii prieteni care i-au întors spatele fix când avea cea mai mare nevoie de ajutor.

„Nu vă doresc să ajungeți în situația în care să vă cunoașteți cu adevărat prietenii. Eu aveam o părere total diferită față de persoanele care-mi sunt apropiate. Am trăit doar din datorii cât am fost arestat, soția a rămas fără nimic. Ne-au fost luați toți banii din casă, am mers la cei mai bogați prieteni să obținem bani, dar nu am obținut de la ei mai nimic. Au fost persoane care ne-au surprins, ne-au sunat și ne-au întrebat cu ce pot să ne ajute, dar nu cei la care ne-am așteptat. Am făcut curățenie între prieteni. În tot răul e și un bine, am fost surprins să constat că unii au aruncat cu pietre în noi.

Avem în continuare casa în care locuim, trei mașini au fost ridicate în valoare de aproximativ 800.000 de euro, poate chiar mai mult.

Acuzațiile pe care le am eu nu sunt venite din partea unei persoane. Eu sunt aici ca să răspund, am fost acolo unde a trebuit, mai departe rămâne să vedem dacă acuzațiile vor fi ca cele de la început sau se vor mai anula dintre ele. E o situație la care nu m-am așteptat vreodată, să trebuiască să mă uit la bani când vine vorba de mâncare. Am continuat să lucrăm, eu am lucrat de acasă, am luat legătura cu investitorii noștri, mulți au vrut să știe ce se întâmplă mai departe”, a mai spus el.

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze, Călin Donca a declarat: „Cred că puteam să fiu mai atent, mai deschis la anumite persoane care mi-au spus să nu mai fiu atât de opulent, să nu mă dau în spectacol cu ceea ce am. E posibil să fi arătat prea mult într-o țară care trebuie să depășească această mentalitate învechită și să se bucure de persoanele care sunt exemple”.

Citește și Călin Donca a ajuns de nerecunoscut! Cum a petrecut prima săptămână din arestul la domiciliu şi ce spune despre relaţia cu Dorian Popa VIDEO

„Fiecare om își scrie povestea, eu vreau să fiu un exemplu pentru generația tânără, am cinci copii, vreau să le fiu exemplu. Fiecare provocare e un pas înainte”, a mai adăugat milionarul.