Călin Popescu Tăriceanu, achitat definitiv în dosarul de abuz în serviciu

Fostul premier al României Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat, luni, definitiv, în dosarul de abuz în serviciu, legat de nerespectarea unei decizii a instanței și privind presupusa menținere nelegală în funcție a senatorului Cristian Marciu.

20 iun. 2022, 12:23
Călin Popescu Tăriceanu, achitat definitiv în dosarul de abuz în serviciu

Călin Popescu Tăriceanu scapă de dosarul penal pentru abuz în serviciu. Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a decis respingerea apelului declarat de anchetatorii parchetului instanței supreme, dar și pe cel al lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul de abuz în serviciu al fostului președinte al Senatului și fost premier al României, în care a fost inițial achitat de un complet de trei judecători al aceleiași instanțe.

Parchetul General a dispus, în 15 decembrie 2020, trimiterea în judecată a lui Călin Popescu Tăriceanu, care, în calitatea pe care a avut-o de preşedinte al Senatului, nu a făcut demersurile necesare pentru încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, care fusese declarat incompatibil şi nu avea dreptul să ocupe o funcţie publică.

Citeşte şi: Tăriceanu mai are de aşteptat o săptămână până află dacă va fi judecat în dosarul privind mita de 800.000 dolari

La rândul său, senatorul Cristian Marciu a fost trimis în judecată pentru uzurpare de calităţii oficiale.