Tăriceanu: Demisia lui Iohannis, recunoaşterea unui EŞEC. Poziţia lui Antonescu, a unui AUTIST VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu, fost premier şi lider al Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat că este nevoie de o analiză profundă în partid, în urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare din 25 mai. Reacţia lui Tăriceanu vine după ce Klaus Johannis şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 08:29
Tăriceanu: Demisia lui Iohannis, recunoaşterea unui EŞEC. Poziţia lui Antonescu, a unui AUTIST VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu a spus că demisia lui Iohannis din fruntea PNL este o recunoaştere a unui eşec, dar poziţia lui Antonescu de luni dimineaţă este cea a unui om care suferă de autism.

„Dincolo de demisia de care spuneaţi, e important ca azi PNL să facă analiza lucidă şi să încerce să asculte în final glasul electoratului, pentru că, aşa cum arată rezultatele, e vorba de o sancţiune severă pentru o serie de decizii greşite luate în ultimul an şi jumătate, decizii succesive. (…) Este o recunoaştere implicită a unui eşec, este o recunoaştere până la urmă a unei alegeri la care a fost parte (Klaus Iohannis – n.r), a conducerii PNL-ului, din care face parte. (…) Cei care au greşit să recunoască acest lucru şi să se dea la o parte‘, a spus Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Parlament.

Potrivit lui Tăriceanu, rezultatele obţinute la europarlamentare de liberali reprezintă o sancţiune ”severă aplicată pentru o serie de decizii succesive greşite luate în ultimul an şi jumătate”.

Găsirea altor explicaţii este o greşeală care nu va putea în niciun fel să amorseze rezultatul alegerilor de ieri. Să se dea la o parte, pentru că sancţiunea cea mai usturătoare a venit din partea cetăţenilor”, a mai spus Tăriceanu.

El s-a referit şi la convocarea unui viitor Congres al PNL, însă a susţinut că, deşi este nevoie de un astfel de pas pentru liberali, ‘graba strică treaba’.

Sigur că e nevoie de un Congres, dar nu ştiu dacă un congres rapid, ci este nevoie de altceva, să se treacă de la modalitatea în care a fost condus PNL-ul în ultimii ani, la o modalitate de conducere democratică. Va trebui făcută întâi o consultare care să meargă până la baza partidului, care să meargă până la membrii simpli, a militanţilor, a celor care au funcţii în administraţia locală. Fără să ascultăm ce vor oamenii, ce simt din teritoriu, de la firul ierbii, cum se spune, riscăm să facem un Congres degeaba‘, a mai afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu a mai spus că este membru PNL, dar nu va participa la şedinţa BPN al partidului de luni. El a criticat şi anunţul privind aderarea la PPE.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,4% din voturi, pe al doilea loc plasându-se PNL, cu 14,86%. De asemenea, PDL a obţinut 12,23%, în timp ce Mircea Diaconu a câştigat 6,92%. Următoarele sunt: UDMR, cu 6,47% şi PMP, cu 6,21%.