Călin Popescu Tăriceanu, despre fuziunea dintre ALDE şi Pro România: „Am pledat cu ardoare pentru a se realiza o alianţă”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat la România TV faptul că și-a dorit cu o ardoare o alianţă între PSD, ALDE şi Pro România. Politicianul consideră că alianţa i-ar fi ajutat să obţină primul loc la alegeri. De asemenea, acesta a precizat că după alegeri cele trei partide se vor întâlni şi vor discuta.

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 15:41
Călin Popescu Tăriceanu, despre fuziunea dintre ALDE şi Pro România: „Am pledat cu ardoare pentru a se realiza o alianţă”

„Haosul care domneşte în educaţie are un corespondent şi în zona de sănătate. Pe mine mă intrigă că autorităţile sunt preocupate de momente festive, de inaugurări. Nu are importanţă că ne confrutăm cu o perioadă extrem de grea. Logică după care acţionează Iohannis este numai una politică, îl interesează alegerile. Aceste personaje politice nu sunt conştienhte de rolul şi responsabilităţile pe care le au” , a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi:  SURSE. Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu negociază o fuziune între Pro România şi ALDE

„Înjumătăţirea numărului de elevi în clasă, renunţarea temporară la anumite materii, începerea decalată a orelor sunt câteva măsuri care ar fi putut luate. Simpla luare a temperaturii nu este suficientă. Eu am luat decizia ca copilul meu să nu meargă în acest an la clasa pregătitoare” , susţine acesta.

„Astăzi  ceea ce este de notorietate, mă refer la decizia PSD din cadrul structurilor statutare de a nu face alianţe pentru alegerile parlamentare nici cu ALDE, nici cu Pro România. Eu am pledat cu ardoare pentru a se realiza o alianţă între cele trei partide, pentru a ne permite să obţinem chiar primul loc. Îmi pare rău că la nivelul PSD nu s-a dorit această soluţie. Nu am avut solicitări care să împiedice sau să blocheze discuţiile. PSD ne-a făcut o ofertă de a avea candidaturi pe listele proprii, ceea ce nu am putut să accept”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„În condiţiile actuale, nu ne rămâne nouă, celor de la ALDE, decât să constatăm că cei din Pro Românnia doresc o poziţie clară şi fără rezerve faţă de actuala putere, faţă de Iohannis şi Orban şi să continuăm pe acest drum. După alegerile locale, subliniez – după alegeri locale, ne vom reuni şi vom vedea care este formula de colaborare care să ne fie convenabilă şi unora şi altora”, a conchis Tăriceanu.

Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va face alianţe la parlamentare, iar în decizie a cântârit faptul că partidul este adversar politic cu Pro România, ALDE şi PPU-SL la alegerile locale. El a adăugat că a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să vină pe listele PSD, însă acesta a refuzat.