SURSE. Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu negociază o fuziune între Pro România şi ALDE

Liderul Pro România, Victor Ponta şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, negociază o eventuală fuziune între Pro România. PSD a decis astăzi că va merge singur la alegeri, dar şi că nu va face alianţe electale cu niciun partid. 

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 15:10
SURSE. Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu negociază o fuziune între Pro România şi ALDE

Conform surselor G4Media, varianta unei alianţe este exclusă, deoarece ar creşte pragul electoral la 7%, dar şi pentru că astăzi a fost ultima zi când putea fi făcute alianţe.

Citeşte şi: Ciolacu: „PSD merge singur la parlamentare. Facem un ultim apel ca autorităţile să se sesizeze în cazul lui Nicuşor Dan”

„Există negocieri de fuziune, însă o decizie nu va fi luată mai devreme de 27 septembrie, adică după anunțarea rezultatelor la locale”, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

Ponta ar fi interesat doar de cele câteva procente pe care le-ar putea aduce Tăriceanu în caz că va dori un mandat de parlamentar, dat fiind că ALDE nu mai există practic ca partid.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marți, cu 69 de voturi pentru și 2 împotrivă, ca partidul să nu facă alianțe la alegerile parlamentare programate la sfârșitul acestui an.

„Am decis astăzi ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Este o decizie clară. Vom discuta cu ceilalţi lideri politici despre alianţe postelectorale”, a anunțat Marcel Ciolacu.