Călin Popescu Tăriceanu: "I-am transmis colegului Dragnea că nu schimb niciun ministru ALDE"

Publicat: Marţi, 23 Octombrie 2018 20:58 // Actualizat: Marţi, 23 Octombrie 2018 21:30 // Sursa: romaniatv.net

ALDE, după ce a anunţat că merge separat de PSD la consultările de la Cotroceni, se delimitează şi de remanierea guvernamentală anunţată de Liviu Dragnea.

Foto: jurnalistii.ro

ALDE rămâne ferm și nu schimbă niciun ministru de-al său din echipa premierului Viorica Dăncilă! Liderul ALDE, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, referitor la remanierea guvernamentală, că i-a transmis liderul PSD Liviu Dragnea că ALDE nu are în vedere o schimbare în lista miniştrilor, precizând că PSD va discuta luni în Comitetul Executiv Naţional acest subiect. El şi-a reafirmat susţinerea faţă de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, despre care a afirmat că este "un ministru foarte bun, că are performanţă, că a dus nivelul de prestanţă al funcţiei undeva sus cum nu a mai fost", dezminţind categoric informaţiile conform cărora acesta şi-ar fi pierdut sprijinul ALDE.

E a anunțat că a discutat, în trecut, cu Liviu Dragnea, despre remanieri și i-a transmis că titularii portofoliilor pe care îi are Alianța nu se schimbă.

"Nu știu nimic, nu am discutat nimic despre remaniere în cadrul coaliției. I-am transmis colegului Dragnea că nu schimb miniștrii ALDE. PSD o să aibă luni o ședință de Comitet Executiv și o să stabilească.", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a apreciat că listele miniştrilor remaniabili şi ale înlocuitorilor acestora vehiculate în spaţiul public "nu au la bază decât speculaţii". 
 
De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a relatat că a vorbit luni seară cu Liviu Dragnea, care i-a spus că luni urmează să aibă o şedinţă de Comtet Executiv în care social-democraţii  vor discuta subiectul remanierii.
 
"Adică nu sunt în afara subiectului. Sunt informat, dar vreau să mă preocupe subiectele care sunt de resortul nostru, nu mă bag în ceea ce nu ne aparţine. (...) La ALDE nu am nicio remaniere", a precizat Tăriceanu.
 
În ceea ce priveşte informaţia potrivit căreia ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi-ar fi pierdut susţinerea sa şi a formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să o dezmintă categoric.
 
"Nu ştiu de unde a apărut. Pe mine mă surprinde. Nu pot, însă, să fac chiar zi de zi declaraţii de susţinere. Am făcut o declaraţie publică acum două săptămâni, cred, când am declarat fără echivoc că ministrul Toader se bucură de susţinerea noastră, că este un ministru foarte bun, că are performanţă, că a dus nivelul de prestanţă a funcţiei undeva sus, cum nu a mai fost în ultimii ani, că a arătat curaj, determinare, pricepere profesională serioasă. Sigur, CV-ului profesional. Nu ştiu de unde a apărut această informaţie şi o dezmint categoric",a afirmat Tăriceanu..
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Călin Popescu Tăriceanu Liviu Dragnea PSD remaniere guvern
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
19 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H