Călin Popescu Tăriceanu: „I-aş ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîţu să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat marţi, în plenul Parlamentului, că el şi colegii lui de partid nu au avut nicio ezitare să voteze majorarea pensiilor cu 40%.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 12:37
Călin Popescu Tăriceanu: „I-aş ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîţu să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună”

Tăriceanu le-a transmis lui Iohannis, Orban şi Cîţu să se pună în locul pensionarilor şi să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună.

„I-aş ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîţu să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună, aşa cum au în ziua de astăzi 1,4 milioane de pensionari, pensii până în 1.000 de lei pe lună şi să ne spună câte zile au rezistat (…). Mi se pare degradantă această atitudine a guvernanţilor şi în ziua de astăzi, această atitudine de dispreţ faţă de categoria pensionarilor. Împreună cu colegii din ALDE, nu vom avea nici cea mai mică ezitare să votăm pentru majorarea pensiilor cu 40%”, a declarat Tăriceanu, la dezbaterile din plenul Parlamentului.

Plenul Parlamentului s-a reunit marţi pentru dezbaterea proiectelor privind rectificarea bugetului de stat pe acest an, care includ amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi creşterea cu 40%. Şedinţa a început la ora 13.

Proiectul de lege privind rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie, a fost adoptat de plenul Parlamentului. Liberalii au anunțat că vor ataca decizia la CCR.

Citiţi şi Parlamentul a adoptat rectificarea bugetară, cu amendamentul pentru majorarea pensiilor cu 40%