Călin Popescu Tăriceanu (preşedinte Senat): Eu nu am ceea ce se numeşte coloană oficială

Publicat: Vineri, 23 Octombrie 2015 11:59 // Actualizat: Vineri, 23 Octombrie 2015 12:14 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, vineri, că nu are o coloană oficială şi că de acest lucru beneficiază doar şeful statului şi premierul, restul demnitarilor neavând ”ceea ce se numeşte la propriu o coloană oficială”

"Eu, ca preşedinte al Senatului, nu am ceea ce se numeşte coloană oficială. (...) Coloană oficială poate să fie la primirea unui înalt demnitar, dar în rest sunt anumite măsuri de securitate variabile, în funcţie de poziţia pe care o ocupă demnitarii în stat şi care implică o anumită desfăşurare de forţe. Acest lucru este valabil la preşedinte, în primul rând, şi la primul ministru, restul nu au ceea ce se numeşte la propriu o coloană oficială", a declarat preşedintele Senatului, potrivit Mediafax.

Tăriceanu a precizat că autoturismul în care se deplasează el este însoţit doar de o maşină a Serviciului de Pază şi Protecţie, care merge în spatele maşinii sale.

Întrebat dacă vicepremierul Gabriel Oprea ar trebui să îşi dea demisia în urma accidentului în care un poliţist din coloana sa oficială şi-a pierdut viaţa, Tăriceanu a spus: "Asta este o problemă în care nu vreau să intru, puneţi-i dumnealui întrebarea".

Coloană oficială este definită, conform Codului Rutier, drept unul sau mai multe vehicule care se deplasează pe un drum public şi sunt însoţite de unul sau mai multe autovehicule aparţinând Poliţiei rutiere, semnalizate sonor şi luminos în mod corespunzător. Coloanele oficiale se însoţesc de echipaje ale Poliţiei rutiere în condiţiile stabilite prin instrucţiuni emise de ministrul Administraţiei şi Internelor.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Călin Popescu Tăriceanu Cod Rutier coloană oficială presedinte Senat Senat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 oct 16:57
...Popescu-Tăriceanu, care arată că, în calitate de președinte al Senatului, el nu are dreptul la o coloană oficială. Tăriceanu mai precizează că nu au dreptul la coloană oficială decât președintele României și premierul. ...
23 oct 12:14
...şi premierul, restul demnitarilor neavând ”ceea ce se numeşte la propriu o coloană oficială” Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7787
RON
28 Jan
noapte 2 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H