Calitatea aerului în zonele transfrontaliere România-Bulgaria, în atenţia miniştrilor de mediu

Calitatea aerului, certificatele verzi şi cadrul financiar comun de accesare a fondurilor europene pentru proiectele transfrontaliere România-Bulgaria în perioada 2014-2020 sunt principalele teme de discuţie abordate luni la Ruse, Bulgaria, de ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb şi omologul său bulgar, Julian Popov.

15 apr. 2013, 10:03
Calitatea aerului în zonele transfrontaliere România-Bulgaria, în atenţia miniştrilor de mediu

„Mă bucur că, după întâlnirea de la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, avem azi posibilitatea să discutăm despre subiecte importante ale celor două state – România şi Bulgaria, să luăm împreună decizii, mai ales în proiecte comune din localităţile riverane Dunării, astfel încât să asigurăm o dezvoltare durabilă de-a lungul Dunării cu respectarea condiţiilor de protecţia mediului, dar şi pentru crearea de locuri de muncă, pentru că avem nevoie de menţinerea unei bunăstări a populaţiei din ţările noastre”, a declarat luni, la Ruse, ministrul Rovana Plumb.

„România şi Bulgaria au foarte multe proiecte comune. Putem vorbi azi despre aspectele pozitive pe care le împărtăşesc cele două ţări, pentru că ceea ce ne desparte de fapt ne uneşte. Dunărea este una dintre minunile ecologice şi totodată subiect în jumătate din literatura bulgară”, a declarat şi ministrul bulgar al Mediului, Julian Popov.

Certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, calitatea aerului, proiectele legate de biodiversitate şi cadrul financiar pentru 2014-2020 în vederea atragerii împreună, de către România şi Bulgaria, a fondurilor europene sunt celelalte teme importante dezbătute de delegaţiile din România şi Bulgaria în sala de consiliu a Primăriei Ruse.