Caltaboşi după reţeta lui Mircea Dinescu. Ingredientul secret le dă o savoare deosebită

Caltaboşi Mircea Dinescu. Poetul Mircea Dinescu şi-a demonstrat veleităţile culinare de-a lungul timpului, iar preparatele pe care le propune el au o savoare desăvârşită. De sărbători, Mircea Dinescu ne propune o reţetă unică de caltaboşi, care au un gust deosebit datorită unui ingredient secret.

21 dec. 2020, 17:14
Caltaboşi după reţeta lui Mircea Dinescu. Ingredientul secret le dă o savoare deosebită
Caltaboşi Mircea Dinescu

Caltaboşi Mircea Dinescu. În ediţia specială de Crăciun a emisiunii Politică şi delicateţuri de la TVR, poetul a venit cu o nouă reţetă de caltaboşi, pe care îţi propunem să o încerci şi tu. Pentru acest preparat tradiţional, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– ½ kg plămâni, rinichi, inimă, ficat

– 250 g ceafă de porc

– maţe de porc

– prune uscate (atenţie, nu este vorba despre prune afumate)

Vezi şi REŢETE SĂRBĂTORI Cum faci friptura perfecta. Sfaturi practice pentru gospodine

– orez

– vin

– ceapă

– pâine

– piper, coriandru, busuioc

Cum prepari delicioşii caltaboşi după reţeta lui Mircea Dinescu

Pentru început, clăteşte maţele de porc cu puţin vin. Acesta are rolul de a parfuma preparatul.

Mai întâi, trece prunele uscate prin maşina de tocat. Urmează, apoi, măruntaiele: falca de porc fiartă şi ţinută puţin la cuptor în prealabil, carne de la ceafă care, de asemenea, a fost puţin prăjită înainte, ficatul, plămânii, rinichii, inima. La sfârşit, adaugă în maşină ceapa prăjită şi puţină pâine bine umezită.

Vezi şi Top 10 retete traditionale romanesti de Craciun

Amestecă tocătura cu condimente. Adaugă orezul fiert, apoi, cu această compoziţie, umple maţul de porc. Pentru servire, întâi se fierbe puţin, după care se prăjeşte.

Nu uita ca de sărbători să mănânci cumpătat. Pentru o digestie bună, este foarte important să nu amesteci alimentele pe care le consumi. Poţi mânca friptură la o masă, cârnaţi sau caltaboşi la alta, lebăr la alta, alături de murături. În niciun caz nu mânca cozonac sau alte deserturi specifice la aceeaşi masă la care mănânci preparate din carne.