Călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, atacat de o ursoaică după ce a început să se joace cu puiul

Incident grav la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Un călugar a fost atacat de urs, în timp ce se afla la cules de ciuperci în pădure.

14 iul. 2021, 14:53
Călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, atacat de o ursoaică după ce a început să se joace cu puiul

Călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, atacat de o ursoaică. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a reușit să scate cu viață, dar s-a ales cu multiple răni. Călugărul se afla la cules de ciuperci în pădurea din apropiere, în momentul în care a găsit un pui de urs și a decis să se joace cu el, ignorând faptul că era un animal sălbatic.

Călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, atacat de o ursoaică după ce a început să se joace cu puiul

La scurt timp și-a făcut apariția și mama ursulețului, o ursoaică care nu a fost deloc blândă. Bărbatul a reușit să scape cu viață ca prin minune, dar s-a ales cu multiple răni în zona spatelui.

„În cursul zilei de 13 iulie 2021, la ora 13:00, un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost transportat de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc la Spitalul de Boli Infecțioase. Acesta a fost atacat de urs în pădure și a suferit mai multe plăgi mușcate în zona craniană și a feselor. Plăgile au fost tratate local, la spitalul de acolo, iar la noi s-a prezentat pentru a i se administra serul antirabic. Împreună cu echipa de medici chirurgi plasticieni i-am făcut o reevaluare, toaletare și pansare a plăgilor, rezultate din mușcăturile ursului”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, pentru Știri din Bucovina.

De altfel, jandarmii din Harghita au fost solicitaţi să intervină de 12 ori, în weekend, pentru îndepărtarea unor urşi, animalele aflându-se pe peronul gării, în bucătăria unui hotel şi în curţile unor oameni. Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, de vineri şi până luni, au fost primite 12 apeluri prin 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în localităţile Băile Tuşnad, Borsec şi Topliţa.

“Patru apeluri au fost înregistrate vineri, 9 iulie, începând cu ora 21:06, trei din staţiunea Băile Tuşnad şi unul din Borsec. La apelurile din Băile Tuşnad a intervenit un echipaj de jandarmerie, iar la Borsec, un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist. Dacă la Băile Tuşnad a fost nevoie ca urşii să fie îndepărtaţi în afara localităţii, la Borsec, ursul nu a fost găsit”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Sursa citată a menţionat că sâmbătă au fost înregistrate şapte apeluri, patru din Băile Tuşnad şi trei din municipiul Topliţa.

“Primul apel a fost făcut la ora 00:01, fiind semnalată o ursoaică cu pui pe peronul gării din staţiune, aceasta fiind îndepărtată înspre pădure. Noaptea s-a încheiat cu un apel făcut de către un domn, prin care se semnala prezenţa unei ursoaice cu pui în bucătăria unui hotel din Băile Tuşnad. Un echipaj de ordine publică, format din poliţist şi jandarm a reuşit scoaterea acesteia din interiorul clădirii şi îndepărtarea înspre pădure, în afara zonelor locuite”, mai precizează comunicatul.

Citeşte şi: EXCLUSIV Ministrul Mediului, îngrijorat de atacurile urşilor în localităţi: În cinci ani a crescut numărul apelurilor la 112 de zece ori în unele judeţe