Călugărul care a iscat scandalul sexual din BOR a ajuns la INML. Bărbatul spune că are înregistrări cu mai mulți arhiepiscopi din România

Pretinsul călugăr Cristi Călin care poartă discuțiii despre actele sexuale dintre deputatul Aurel Bălășou și alte fețe bisericești a ajuns la INML.

06 oct. 2022, 17:19
Călugărul care a iscat scandalul sexual din BOR a ajuns la INML. Bărbatul spune că are înregistrări cu mai mulți arhiepiscopi din România

Călugărul care a pornit scandalul sexual din BOR s-a prezentat astăzi la INML. Bărbatul apare pe înregistrările care au ajuns în presă și  a purtat mai multe discuții despre actele sexuale dintre fețe bisericești și politicianul Aurel Bălășoiu.

Cristi Călin, așa cum îl cheamă pe așa zisul călugăr, a părut deranjat de prezența reporterilor și a mărturisit că ar fi putut fi agresat sexual în timpul întâlnirilor dintre înaltele fețe bisericești.

Bărbatul a confirmat că toate dovezile pe care le deține au ajuns pe mâna procurorilor. Mai multe imagini cu deputatul în ipostaze intime alături de un tânăr au apărut în spațiul public, dar acesta a negat că el ar fi unul dintre bărbații care apar în imagini.

Citește și: Strenograme-incendiare între deputatul Bălăşoiu şi călugărul care îi era amant: „Ţineţi minte când v-am zis, domn deputat, evitați preoţii că toţi dracii vin asupra ta”

Aurel Bălășoiu este la primul mandat de parlamentar și a fost primar al comunei argeșene Rociu, funcție câștigată anul trecut, de către fiul său. Bălășoiu este căsătorit, soția sa fiind educatoare în comuna Rociu.

Ulterior, PSD l-a exclus din partid pe deputatul Bălășoiu, oficialii partidului precizând că se așteaptă ca acesta să își dea demisia din funcția de deputat, în caz contrar, PSD va vota pentru „ridicarea imediată a imunității parlamentare”.

Imaginile cu caracter sexual în care ar apărea deputatul Aurel Bălăşoiu şi care au stat la baza deciziei forurilor de conducere ale PSD de excludere a acestuia din partid sunt analizate de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii vor decide dacă deschid un dosar penal care să îl vizeze pe parlamentarul care neagă că el a fi unul dintre cei doi bărbaţi din imagini, despre celălalt circulând informaţii potrivit cărora ar fi minor.

Citește și: Arhiepiscopia Argeşului se delimitează de deputatul Aurel Bălăşoiu: „S-a ajuns aici din cauza lipsei de credinţă, a mândriei şi a îndepărtării de valorile tradiţionale ortodoxe”