Călugărul rănit în incendiul de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe a murit. Își va dormi somnul de veci la Mănăstirea Dervent, iar slujba de înmormântare va fi oficiată de ÎPS Teodosie

Ieromonahul Irodion Grosu, grav rănit în explozia ce a avut loc pe 6 mai la mănăstirea „Sfântul Gheorghe“ de lângă Tichilești, județul Constanța, a murit. Răni grave a suferit și un preot de la această mănăstire.

28 mai 2021, 21:31
Călugărul rănit în incendiul de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe a murit. Își va dormi somnul de veci la Mănăstirea Dervent, iar slujba de înmormântare va fi oficiată de ÎPS Teodosie
Ieromonahul Irodion Grosu

Călugărul rănit în incendiul de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe a murit. Atât preotul, cât şi călugărul au fost tratați la Frankfurt, după ce, inițial, au fost internați într-un spital din România. În pofida eforturilor medicilor de acolo, ieromonahul Irodion Grosu s-a stins din viață. Mănăstirea Dervent a anunțat, pe pagina de Facebook, că Ieromonahul Irodion Grosu își va dormi somnul de veci la Mănăstirea Dervent. Slujba de înmormântare va fi oficiată de ÎPS Teodosie.

Călugărul rănit în incendiul de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe a murit. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Arhiepiscopul Tomisului

Dumnezeu sa-l ierte! Trupul neînsuflețit al Ieromonahului Irodion Grosu, care a suferit un accident la Mănăstirea Topalu, va fi adus vineri, 28 mai, la Mănăstirea Dervent. Înmormântarea va fi oficiata de IPS TEODOSIE sâmbătă la ora 12.00„, au transmis reprezentanții Mănăstirii Dervent.

Călugărul rănit în incendiul de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe a murit

Momentan nu există informații despre starea celui de-al doilea călugăr rănit.

Citeste si Explozie la Mănăstirea Sfântul Gheorghe

Reamintim că, pe 6 mai, o explozie a afectat o anexă a mănăstirii. Aceasta s-ar fi produs în urma unor acumulări de gaze. Victimele, conștiente și cooperante la acel moment, au avut arsuri pe membre și torace.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”