Calvarul refugiaţilor, prin ochii unui fotograf. Imagini sfâşietoare de la evacuarea din Irpin, unde zeci de oameni au pierit sub bombe GALERIE FOTO

Războiul din Ucraina a intrat în a 14-a zi, iar în acest timp au fost atacate nu doar instalații militare, ci și orașe pașnice ucrainene, inclusiv Irpin.

09 mart. 2022, 14:58

Artileria și loviturile aeriene au provocat pagube grave orașului Irpin. Ukrayinska Pravda a publicat miercuri o serie de fotografii care arată consecințele acțiunilor militare brutale ale ocupanților ruși și tragediile personale ale celor evacuați.

Autorităţile ucrainene au anunţat marţi că din oraşul Irpin, unde au loc lupte, au fost evacuaţi până acum circa 3.000 de oameni. „Evacuarea populaţiei din oraşul Irpin la Kiev continuă. Aproape 3.000 de civili au primit asistenţă„, a anunţat agenţia de protecţie civilă din Ucraina, conform agenţiei de presă UNIAN.

Citeşte şi Armata rusă i-a cerut pe Whatsapp primarului din Irpin să predea oraşul. „Dragă Aleksandr, oferta este valabilă doar 24 de ore!”. Răspunsul mânios al edilului

În jurul localităţii respective, aflate la circa 25 de km la nord-vest de capitala ucraineană, se duc de câteva zile lupte grele. Forţele ruse au ocupat o parte a oraşului, care înainte de invazie avea circa 45.000 de locuitori.

Fotografii recente din Irpin au surprins sute de civili înghesuiţi sub un pod distrus sau ajutaţi de soldaţi ucraineni să treacă punţi improvizate.

Citeşte şi Blocuri distruse şi copii ucişi. Cel puţin 18 morţi la Sumî, în urma bombardamentelor Rusiei UPDATE

Duminică, militarii ruşi au bombardat traseul de evacuare din oraş, iar cel puţin opt oameni şi-au pierdut viaţa, potrivit autorităţilor de la Kiev.