Cămătar prins în flagrant de poliţiştii bucureşteni. Ar fi obţinut jumătate de milion de euro din şantaj

Un bărbat de 57 de ani, din Capitală, care dădea bani cu camătă și apoi șantaja persoanele cărora le-a împrumutat diverse sume a fost prins în flagrant de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 15:20
Cămătar prins în flagrant de poliţiştii bucureşteni. Ar fi obţinut jumătate de milion de euro din şantaj

„Din datele şi probele administrate în cauză de poliţişti ai Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 57 de ani este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, prejudiciul total creat fiind de 500.000 de euro”, a transmis DGPMB într-un comunicat de presă.

Astfel, în cursul zilei de luni, bărbatul „a fost prins în flagrant, imediat după ce a încasat suma de 800 euro, cu titlu de dobândă, de la una dintre persoanele vătămate. În urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului şi asupra autoturismului acestuia, au fost găsite mai multe sume în euro şi lei, maşina fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.”

Citeşte şi: Fostul procuror Max Bălăşescu: Un procuror celebru plasa banii unui cămătar în sectorul 1

Polițiștii au făcut trei percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate înscrisuri şi mai multe bunuri cu caracter probator, precum şi bani – peste 13.000 de euro, 1.700 de dolari, lire şi lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă şi şantaj, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, preizează anchetatorii.