Cămătarii Barcsa din Reghin ameninţau victimele că le scot plămânii şi ficatul

Membrii clanului de cămătari Barcsa din Reghin își amenințau victimele că le scot plămânii, ficatul, că le leagă de vii în spatele mașinilor și că le violează fiicele minore, scrie Vocea.biz.

RomaniaTV.net
19 ian. 2017, 16:33
Cămătarii Barcsa din Reghin ameninţau victimele că le scot plămânii şi ficatul

Clanul Barcsa a reusit să transforme viața a zeci de oameni din reghin într-un calvar. Cea mai șocantă mărturie este a unui tânăr a cărui mamă a murit de cancer, deoarece nu și-a permis tratamentul: aproape toți banii ajungeau la unul dintre mebrii clanului, care știa despre boala femeii.

Ca mod de operare, era de ajuns ca victimele sa împrumute câteva sute sau mii de euro, că ajungeau să plătească zeci de mii de euro prin dobânzi pentru întârzieri sau termene stabilite aleatoriu tocmai pentru a crește nivelul acestora de îndatorare. Când „datornicii” ajungeau în imposibilitate de plată, mașinile, terenurile sau chiar casele acestora ajungeau la cămătari.

Potrivit datelor, persoana vătămată A.M. a arătat că la jumătatea anului 2013, i-a cunoscut pe inculpaţii Barcsa Anton zis „Bănel” şi Frigur Rudi zis „Beke” (foto). „Având nevoie de 500 euro pentru a pleca la lucru în Germania, a apelat prin intermediul numitului Radu Lazăr la Bănel, care i-a spus că îi dă 500 euro, pretinzându-i o dobândă de 300 euro/lună. (…) În mai puţin de 2 săptămâni, „Bănel” a început să-l sune spunându-i să-i trimită banii. Întrucât nu avea acei bani, „Bănel” a început să-l ameninţe, afirmând că dacă nu trimite bani, o s-o încurce, pentru că el este „Dumnezeu în oraş, Poliţia e la picioarele lui şi că a scos plămânii unui poliţist”, scriu procurorii în rechizitoriu. Ameninţările s-au extins şi asupra familiei lui A., inclusiv asupra fratelui său, A.A.I., despre care inculpatul a afirmat că-l va prinde şi-l va omorî şi îi va scoate şi lui plămânii.

Altă persoană vătămată, S.C., a dat o declaraţie în care a descris exact modalitatea prin care, împrumutând de la „Bănel” suma de 3.000 euro în urmă cu circa 4 ani, datorită dobânzilor pretinse de „Bănel”, a ajuns ca până la acest moment, să-i fi dat acestuia cca 60.000 euro, iar în prezent „Bănel” îi mai pretinde încă 2.500 euro. În toată perioada trecută de la primirea celor 3.000 euro, orice întârziere la termenele impuse arbitrar uneori de „Bănel”, era urmată de ameninţări, „Bănel” afirmând că o să-l omoare sau că o să se ducă peste familia lui şi o să-i omoare copilul.