Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii. 5 voturi „pentru” de la Coaliţie”

Camera Deputaţilor a dat miercuri votul pe moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

31 mart. 2021, 12:44
Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii. 5 voturi „pentru” de la Coaliţie”

UPDATE

: Camera Deputaţilor a respins moţiunea. Cinci deputați de la PNL, USR și minorități, formațiuni care au votat învestirea Guvernului, au votat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, pentru adoptarea moțiunii simple depusă de PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Cei 5 parlamentari sunt:

Michael Gudu, deputat PNL Tulcea
Alexandru Popa, deputat PNL Brăila
Andrei Iulian Drancă, deputat USR Botoșani
Marius Andrei Miftode, deputat USR Brașov
Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale

UPDATE: Camera Deputaţilor a votat moțiunea simplă depusă de 101 parlamentari împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Documentul se intitulează „Agricultura României este atacată de de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian Nechita Oros”. Moțiunea a fost respinsă cu 166 de voturi împotrivă și 115 pentru.

Ştirea iniţială

Camera Deputaţilor votează în plenul de miercuri, începând cu ora 12.30, moţiunea simplă a PSD intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS!”.

Moţiunea, intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”, a fost dezbătută luni de deputaţi.

În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

PSD susţine, în moţiune, că este obligatoriu ca ministrul Oros să plece urgent din funcţie, acuzându-l pe acesta că, după 17 luni de guvernare, nu a învăţat nimic şi agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” de care acesta a dat dovadă.

Semnatarii moţiunii i-au transmis ministrului Oros că munca în agricultură „nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept”, ci cu „sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, cu lacrimi uscate pe obrajii trişti, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească!”.

Camera Deputaţilor votează moţiunea simplă, dar nu-l poate demite pe Oros

„Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care îşi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români: prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru”, afirmă parlamentarii PSD, conform Agerpres.

La dezbateri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a spus că România pierde, anual, un miliard de euro din cauza modului „bolnăvicios” în care a fost păstorită agricultura de către guvernarea PSD.

„Oamenii, fermierii, au înţeles demult că PSD minte, învrăjbeşte, dezinformează şi manipulează. Aţi călărit agricultura României timp de 22 de ani distrugând aproape tot. Acum, precum lupii îmbrăcaţi în blană de oaie, vorbiţi despre problemele agriculturii acumulate în ultimii 30 de ani, agricultură pe care PSD a pus-o pe butuci, şi aşteaptă ca eu, ca noi, să facem minuni într-un an şi jumătate, an de criză sanitară, lovit de fenomene meteo nevaforabile”, le-a transmis Oros reprezentanţilor PSD.

Marcel Ciolacu insistă cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. „Avem dreptul”

De asemenea, el a precizat că niciun crescător de animale mic sau mare, care creşte porc pentru consum sau pentru comercializare, şi care respectă regulile minime pentru controlul şi combaterea pestei porcine africane nu va avea de suferit, adăugând că PSD îşi exprimă o „falsă îngrijorare” pentru ţăranul român.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Citeşte şi: Avocatul Poporului aruncă bomba: 20 de hotărâri emise în 2021 de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu apar în Monitorul Oficial