Marcel Ciolacu insistă cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. „Avem dreptul”

Marcel Ciolacu a declarat duminică că PSD va depune o moţiune de cenzură pentru a înlătura de la putere Guvernul condus de Florin Cîţu. Liderul social-democrat a spus că PSD ar fi organizat proteste dacă nu ar fi fost pandemia COVID-19.

28 mart. 2021, 11:40
Marcel Ciolacu insistă cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. „Avem dreptul”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat că social-democraţii sunt hotărâţi să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

„O să încercăm. Avem dreptul la câte o moțiune pe sesiune”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică, la emisiunea „Insider politic” de la Prima TV.

Întrebat de ce politicienii PSD nu sunt în stradă, Marcel Ciolacu a explicat că nu organizează proteste din cauza pandemiei COVID-19. De asemenea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a afirmat că „nu vii neapărat la guvernare, dacă dărâmi un guvern”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Diana Şoşoacă spulberă autorităţile care cer înmormântarea imediată a Corneliei Catanga. „Este bătaia de joc a lui Raed Arafat. Avem o putere dictatorială care încalcă toate drepturile”

Marcel Ciolacu susţine că şcolile nu s-ar fi închis dacă era folosită testarea rapidă

Liderul PSD a criticat „îngâmfarea” guvernanţilor care nu au ţinut cont de propunerile Opoziţiei pentru a combate pandemia COVID-19.

„Parcă s-au înverşunat să nu mai asculte de nimeni actuala putere. Indiferent cu ce soluţii veneau şi specialiştii şi noi cei din Opoziţie. Văd după un an de zile, după ce le-a mai trecut din această îngâmfare, că revin la soluţiile pe care noi le propuneam în acel moment, respectiv testarea rapidă despre care ştim cu toţii că domnul Orban şi fostul ministru al Sănătăţii au ieşit împreună şi au zis că nu e eficientă. Între timp a devenit eficientă. Dacă am fi folosit-o, n-am fi ajuns să închidem şcolile”, a spus liderul PSD.

Preşedintele PSD: „Închiderea şcolilor a fost una dintre gafele cele mai mari ale actualei puteri”

Mai mult, Ciolacu consideră închiderea şcolilor una dintre „gafele cele mai mari ale actualei puteri”.

„Închiderea şcolilor a fost una dintre gafele cele mai mari ale actualei puteri şi a domnului Orban înainte.

Nu poţi să stai cu şcolile închise timp de un an de zile şi să le redeschizi electoral, ştiţi foarte bine că au fost deschise înainte de alegeri, şi acum să fii nevoit sub o vacanţă mascată să le închizi din nou.

Şcolile nu trebuiau închise deloc. Trebuia să iei nişte măsuri. Dacă tot le închizi, hai să fim corecţi: şcoala online nu există. 40% dintre copii nu au acces, nu există Internet în zonele acelea şi statul român cunoaşte acest lucru. Nu eşti degeaba prim ministru. Ai informaţii!”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu afirmă că doar 1% din testele rapide cumpărate pentru şcoli au fost folosite. „Testele rapide nu poate să le facă portarul”

„Testarea rapidă a personalului auxiliar, a profesorilor, a copiilor, cine face acest lucru? Au cumpărat două milioane de teste rapide şi au folosit 20.000 până acum. 1%! E posibil aşa ceva?

Ce măsuri ai luat tu? Testele rapide nu poate să le facă portarul, fiindcă nu e om de specialitate. Trebuie făcute de către nişte asistenţi medicali”, a menţionat Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, ironii despre momentul în care banii care i-au sărit din buzunar. „N-am sacoul făcător de bani”