Camera Reprezentanţilor recunoaşte genocidul armean. Ankara vorbeşte despre un act "lipsit de sens"

Publicat: Miercuri, 30 Octombrie 2019 09:08 // Actualizat: Miercuri, 30 Octombrie 2019 09:08 // Sursa: romaniatv.net

Turcia a calificat marţi seara recunoaşterea genocidului armean de către Camera Reprezentanţilor drept un act "lipsit de sens", adoptat în contextul actual al politicii interne din SUA şi care riscă să afecteze relaţiile dintre cele două ţări, informează miercuri AFP potrivit Agerpres.

"Acest act politic lipsit de sens are drept unici destinatari lobby-ul armean şi grupările anti-turce" se arată într-un comunicat al ministerului turc de externe.

"Credem că prietenii americani ai Turciei care sunt în favoarea continuării alianţei şi a relaţiilor amicale îşi vor pune întrebări în legătură cu această eroare gravă", se arată în luarea de poziţie de la Ankara.

Totodată, potrivit Reuters, ministerul turc de externe a condamnat ferm decizia Camerei Reprezentanţilor, adoptată cu aceeaşi ocazie, de a sprijini o rezoluţie menită să impună sancţiuni regimului de la Ankara, afirmând că o astfel de decizie nu corespunde statutului de aliaţi NATO al celor două ţări, potrivit stiripesurse.ro

Camera Reprezentanţilor a votat marţi în favoarea unei rezoluţii prin care se solicită preşedintelui Donald Trump să impună sancţiuni şi alte restricţii Turciei şi oficialilor săi pentru ofensiva declanşată în nordul Siriei.

În comunicatul de presă al ministrului turc de externe se precizează că acest gen de măsuri contravin armistiţiului privind încetarea ofensivei turce în nordul Siriei, agreat pe 17 octombrie între SUA şi Turcia. Administraţiei americane i se solicită să adopte măsuri prin care să se evite paşi ce ar putea dăuna pe viitor relaţiilor bilaterale.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H