Cameron avertizează Moscova cu „noi consecinţe” în urma intrării trupelor ruse în Ucraina

Premierul britanic David Cameron a declarat joi că Rusia se expune la 'noi consecinţe' dacă nu urmează o 'cale diferită' în Ucraina, unde, potrivit NATO, ar lupta în prezent peste o mie de militari ruşi, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

28 aug. 2014, 17:06
Cameron avertizează Moscova cu „noi consecinţe” în urma intrării trupelor ruse în Ucraina

David Cameron avertizează Moscova cu „noi consecinţe” în urma intrării trupelor ruse în Ucraina.

‘Sunt extrem de preocupat de indiciile care se acumulează privind incursiunea la scară mare a trupelor ruse în sud-estul Ucrainei, prin încălcarea flagrantă a suveranităţii vecinului său’, a subliniat David Cameron.

‘Comunitatea internaţională a avertizat deja Rusia în legătură cu caracterul total inacceptabil şi ilicit pe care l-ar avea acte atât de provocatoare’, a adăugat premierul, în contextul în care Consiliul de Securitate al ONU urmează să aibă joi o reuniune de urgenţă privind criza din Ucraina.

‘Preşedintele (rus Vladimir) Putin a declarat că Rusia este pregătită să găsească o soluţie paşnică la conflict, însă acest lucru nu este credibil în contextul în care Rusia îi susţine în acelaşi timp pe separatiştii proruşi din Ucraina cu arme şi trupe’, a mai afirmat Cameron.

‘Nu este suficient să te angajezi în discuţii la Minsk, în timp ce tancuri ruseşti continuă să treacă frontiera ucraineană. Aceste activităţi trebuie să înceteze imediat. Cerem Rusiei să urmeze o cale diferită şi să găsească o soluţie politică la această criză. În caz contrar, Rusia se expune la noi consecinţe’, a declarat el.

Ucraina a acuzat joi Rusia că a introdus trupe în sud-estul ţării pentru a-i sprijini pe separatiştii proruşi, la două zile după ce preşedinţii celor două ţări au avut, al Minsk, primele lor discuţii bilaterale din ultimele peste două luni şi au căzut de acord să lucreze la iniţierea unui proces de pace.