Camionagiii români au deblocat un drum închis de protestatarii catalani după arestarea lui Puigdemont

Zeci de mii de catalani au ieșit în stradă nemulțumiți de arestarea lui Carles Puigdemont în Germania, iar în unele localități drumurile au fost blocate de protestatari. Camionagiii români care trebuiau să treacă pe un astfel de drum l-au deblocat singuri spunând că nu au timp de pierdut.

RomaniaTV.net
28 mart. 2018, 10:24
Camionagiii români au deblocat un drum închis de protestatarii catalani după arestarea lui Puigdemont

Grupările care cer independența Calatoniei au blocat frontiera dintre Spania și Franța după arestarea lui Puigdemont. Camionagii români, plătiți la cursă, au deblocat-o singuri pentru a putea să-și continue drumul.

Imaginile cu românii deblocând drumul au fost postate pe o pagina de Facebook a unei grupări catalane – CUPE.

Proteste de amploare în Catalonia, duminică seara, după ce fostul lider Carles Puigdemont a fost arestat în Germania.

Puigdemont, care este căutat în Spania pentru răsvrătire și revoltă, a fost reținut de poliția germană, care a acționat în baza unui mandat european de arestare. În cursul zilei de luni, el va apărea în fața unui judecător german, care va decide cu privire la extrădarea în Spania, scrie libertatea.

Curtea Supremă din Spania a decis că liderii catalani ar trebui judecați pentru rebeliune sau delapidare, însă toți neagă afirmațiile.

Puigdemont a fost reținut în timp ce a intrat în Germania din Danemarca, în timp ce încerca să ajungă în Belgia, unde trăiește într-un exil auto-impus, de când Parlamentul Cataluniei a declarat în mod unilateral independența față de Spania, în octombrie.