Sirenele de război au sunat din nou în capitala Ucrainei. Rusia a lovit din nou Kievul cu rachete: „Ard maşinile, sunt morţi” VIDEO

Conform Kiev Independent, au putut fi auzite cel puţin patru explozii, urmate de degajări mari de fum, în zona centrală a oraşului.

10 oct. 2022, 09:39

Rusia s-a răzbunat pentru atacul de la Kerci. Mai multe explozii ai zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev, anunţă The Guardian. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a emis o declaraţie prin intermediul contului său oficial de Telegram imediat după ora locală 8:30, afirmând: „Mai multe explozii în districtul Shevchenkiv – în centrul capitalei”.

De asemenea, AP a relatat că au avut loc mai multe explozii, care au urmat sunetului produs de lansarea de rachete.

Vladimir Putin, primele declarații după explozia de pe podul Kerci: „Act terorist. Autorii și beneficiarii: serviciile secrete ale Ucrainei”
Conform Kiev Independent, au putut fi auzite cel puţin patru explozii, urmate de degajări mari de fum, în zona centrală a oraşului.

În oraş şi în zonele învecinate a fost declanşată alarma aeriană. O rachetă rusească a aterizat pe o stradă a oraşului Kiev, lângă monumentul lui Hruşevski, potrivit unui consilier al ministrului de Interne.

Anton Gheraşcenko,, consilier al ministrului afacerilor interne, a făcut afirmaţia pe contul său de Telegram în această dimineaţă, alături de imagini care se presupune că sunt de la faţa locului.

Deputatul ucrainean Oleksii Goncearenko a adăugat că o rachetă a căzut „chiar în centrul oraşului”. „Maşinile ard şi ferestrele au fost sparte în case. Sunt morţi”, a scris el pe Twitter în această dimineaţă.

Citește și „Explozia de pe podul din Crimeea a fost organizată de serviciile speciale ucrainene”. Noi informații ies la iveală după incidentul de pe podul Kerci

Medvedev: Rusia ar trebui să răspundă atacului terorist de pe podul din Crimeea ucigând terorişti

Rusia trebuie să răspundă atacului terorist al Ucrainei asupra podului din Crimeea ucigând direct terorişti, a declarat vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, jurnalistei Nadana Fridrikhson, transmite TASS.

Într-un interviu scris publicat pe canalul Telegram al lui Fridrikhson, Medvedev a afirmat: „Rusia poate răspunde la această crimă doar ucigând direct terorişti, aşa cum se obişnuieşte în alte părţi ale lumii. La asta se aşteaptă cetăţenii ruşi”. Medvedev a susţinut că responsabilitatea atacului aparţine ”statului eşuat Ucraina”.