Campania de vaccinare COVID. Un cadru medical a avut mai multe reacții adverse

Un cadru medical din județul Prahova care a fost vaccinat împotriva COVID a prezentat mai multe reacții adverse. Acesta este al doilea caz de dintr-un total de 2.600 de persoane vaccinate în Prahova.

08 ian. 2021, 17:17
Campania de vaccinare COVID. Un cadru medical a avut mai multe reacții adverse

Campania de vaccinare COVID. Cadrul medical a avut mai multe reacții adverse după ce i s-a administrat vaccinul COVID produs de BioNTech/Pfizer. Mai exact, acesta a prezentat cefalee, înțepături la nivelul feței, tahicardie, frison. În prezent starea acestuia de sănătate este bună, nefiind necesară internarea.

Citește și: Noi informații despre vaccinurile anti-Covid. Care sunt diferențele dintre Pfizer BioNTech și Moderna

„În ultimele 24 de ore a fost raportată o nouă reacţie adversă, apărută în urma  imunizării cu serul produs de BioNTech/Pfizer. Este vorba despre un cadru medical, vaccinat la un centru din Ploieşti, care a prezentat cefalee, înţepături la nivelul feţei, tahicardie, frison. Persoana în cauză era sub supraveghere medicală post-vaccinare, iar, în prezent, este în stare bună, nefiind necesară internarea” informează, vineri, Prefectura Prahova.

Este al doilea caz de reacție adversă la vaccinul COVID din Prahova. Primul caz a fost semnalat joi, la o persoană care suferă de alergii la unele medicamente, iar reacţiile au apărut la cinci minute de la administrarea serului.

Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, până vineri, 8 ianuarie, la ora 13:30, dintre cele 2750 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2 care au ajuns în judeţ, 2621 au fost administrate, alte 129 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar. Alte 625 de doze, solicitate de către centrele de vaccinare, vor ajunge în Prahova şi vor fi distribuite de către DSP, pe parcursul zilei de sâmbătă.

Campania de vaccinare COVID a început în judeţul Prahova la 31 decembrie.

Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România

Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România. Este vorba despre o femeie din Giurgiu, care s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la camera de gardă a Institutului Matei Balş din Bucureşti. Astăzi a venit şi confirmarea infectării cu forma virusului descoperit în UK.

Tulpina de coronavirus descoperită în UK a fost identificată la o femeie din Giurgiu, care s-a prezentat duminică la camera de gardă a Institutului Matei Balş din Bucureşti. Femeia are o formă uşoară de COVID-19 şi nu a fost internată. În urma testării s-a stabilit că femeia a fost infectată cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie.