Campania electorală permisă pentru că nu e internet peste tot, în timp ce şcolile se închid. Explicaţia lui Raed Arafat

Raed Arafat a explicat de ce este permisă campania electorală, în timp ce şcolile se închid începând de luni, 9 noiembrie. 

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 19:20
Campania electorală permisă pentru că nu e internet peste tot, în timp ce şcolile se închid. Explicaţia lui Raed Arafat

Raed Arafat a declarat că în următoarea perioadă campania electorală va fi permisă și pe teren, asta deoarece nu poți să suspenzi această activitate doar în mediul online. Şeful DSU a dat exemplul zonelor din țară unde accesul la Internet este restricționat.

„Campania electorală continuă, nu este interzisă. Maxim 50 de persoane afară și maxim 20 de persoane în interior. (…) Poate că în unele zone nu poți să o faci numai online, așa că permiți anumite măsuri.

Între a închide un restaurant sau a transportului în comun… Da, închidem transportul, dar afectăm așa toate activitățile…”, a spus Arafat la Digi24.

Klaus Iohannis: Toate şcolile vor trece în online

Reamintim că Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional – şcolile să treacă în online toate.

„Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut şi astăzi mulţi, prea mulţi care au decedat şi trebuie să fim foarte realişti: sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan naţional, precum: şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21,00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile şi cele publice şi cele private trebuie interzise, târgurile şi pieţele trebuie închise, portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară, în toate locurile publice şi la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau în exterior, portul măştii trebuie generalizat şi trebuie să fie obligatoriu, iar firmele şi autorităţile trebuie obligatoriu să îşi decaleze programul de funcţionare astfel încât şi transportul public să funcţioneze cu o încărcare mult mai mică, permiţând în acest fel distanţarea suficientă între persoane”, a spus şeful statului, în deschiderea şedinţei de Guvern de joi seară. 

Citeşte şi Pieţele se închid, dar mall-urile rămân deschise. Explicaţia lui Raed Arafat: La piaţă nu se foloseşte cardul