Campania Noaptea Cărţilor Deschise se va desfăşura simultan în Bucureşti şi Cluj-Napoca

Cea de-a treia ediție a campaniei Noaptea Cărților Deschise se va desfășura joi, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, simultan în București și în Cluj-Napoca, iubitorii de carte fiind invitați să formeze lanțuri în jurul clădirilor-simbol din cele două orașe.

21 apr. 2015, 15:17
Campania Noaptea Cărţilor Deschise se va desfăşura simultan în Bucureşti şi Cluj-Napoca

Potrivit unui comunicat de presă remis marți AGERPRES de Editura Litera, fiecare participant va ține în mână câte o carte. Astfel, începând cu ora 18,30, peste 12.000 de cărți își așteaptă iubitorii la Casa Poporului din București și la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Citeşte şi Cele mai bune site-uri de unde poţi descărca gratuit şi legal cărţi

„Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, va fi prezent în București, la Noaptea Cărților Deschise, pentru a sărbători Ziua Internațională a Cărții alături de cititori. Punctul de întâlnire al participanților este vizavi de Casa Poporului, în alveola de la Parcul Izvor”, precizează sursa citată.

Primele două ediții ale campaniei Noaptea Cărților Deschise le-au oferit participanților un impresionant spectacol al miilor de cărți deschise, care acopereau perimetre mari din centrul Bucureștiului, așteptându-și cititorii. Aproximativ 20 000 de bucureșteni au luat parte la aceste spectacole, primind o carte Litera în dar și sărbătorind Ziua Internațională a Cărții.

Evenimentul este organizat de Litera și Ring, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai și Cărțile pe față.

Citeşte şi Topul cărţilor citite de români în luna februarie