Campania umanitară "Eu nu aud, tu mă auzi?". O fetiţă de 4 ani trăieşte într-o lume fără sunete

Publicat: Marţi, 05 Mai 2015 18:24 // Actualizat: Marţi, 05 Mai 2015 18:27 // Sursa: romaniatv.net

Alicia Cătălina Luca, o fetiță de 4 ani, face un apel la sensibilitatea românilor pentru a o ajuta să audă. Drama micuței a început la vârsta de 2 ani, atunci când părinții au depistat că Alicia nu mai poate să recepteze sunete, de la bătutul palmelor la strigarea acesteia pe nume.

Vârsta fragedă a copilăriei nu ocolește durerea și o boală cruntă prin care poți pierde un simț prioritar în viață. Alicia trăiește într-o lume în care muzica este doar un termen, asemenea liniei melodice de la un film sau de la un desene animat.

După un control amănunțit la Spitalul Marie Curie din Capitală, medicii au descoperit că micuța suferea de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterală profundă, un diagnostic care a venit ca un trăsnet pentru tinerii părinți. Controalele s-au întețit, iar părinții au trebuit să accepte un adevăr inevitabil, în care spitalul și medicii deveneau a doua casa a Aliciei.

După o lungă luptă, în data de 22 octombrie 2014, fetița a suferit o intervenție chirugicală pentru activarea primului implant cohlear, acesta fiind gratuit prin programul național de recuperare a deficiențelor neurosenzoriale. În urma operației, auzul i-a revenit într-o oarecare măsură, dar pentru a putea avea o viață normală, micuța are nevoie și de al doilea implant, care costă 25.000 de euro.

Potrivit audiologului Anca Modan, managerului Centrului de Protezare Auditivă și Reglaj Implanturi Cohleare "Audiologos" din București, "al doilea implant cohlear permite să audă în limite normale, adică să-și dezvolte vorbirea, pronunția să fie corectă, să nu mai aibă acele tonalități ale hipoacuzicilor, deci îi poate asigura o integrare normală socio-profesională ulterioară".

Citeşte şi: Cu lacrimi în ochi, Maria, o fetiţă de 5 ani, are nevoie de ajutor. Vezi povestea unui înger blond

În acest sens, Asociația "Salvează o inimă" demarează de urgență o campanie de strangere de fonduri care o va ajuta pe Alicia să audă și să se dezvolte în condiții normale. Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/luca-alicia-catalina/ sau în conturile bancare deschise pe numele fetiței:

RO48RNCB014414323508 0001 (RON)

RO91RNCB0144143235080003 (EURO)

"În decurs de aproape un an, am rezolvat trei cazuri asemănătoare de hipoacuzie neurosenzorială – Patrick Stănculescu, Brianna Ivașcu și Gabriel Voinea – datorită bunăvoinței persoanelor care au donat pentru ei. La ora actuală, cei trei copii aud bine și se dezvoltă în condiții foarte bune. Ne dorim să-i oferim, împreună, și Aliciei această șansă de a ne putea auzi. Din fericire, oamenii deja s-au sensibilizat la primirea apelului umanitar pe care l-am făcut pe Facebook și nu mai sunt foarte mulți pași până când vom strange toți banii pentru fetiță", declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației "Salvează o inimă".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mai 21:25
...Luca, o fetiță de 4 ani, face un apel la sensibilitatea românilor pentru a o ajuta să audă. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
1
EUR
4.7607
RON
20 May
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H