Campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în judeţul Ilfov, în acest weekend

Asociația Română pentru Reciclare RoRec, alături de primăriile Balotesti și Ciolpani, desfășoară, în județul Ilfov, cea de-a patra acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), în cadrul campaniei "Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!". 

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 17:30
Campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în judeţul Ilfov, în acest weekend

Sâmbătă, 19 mai 2012, între orele 09.30-16.00, locuitorii din Baloteşti, Ciolpani, dar și cei din Săƒftica, Piscu, Tigăneşti și Izvorani, care vor să se debaraseze de echipamentele electrice și electronice vechi sau defecte o pot face în mod responsabil, în punctele de colectare special amenajate pentru colectare:

În cazul unor obiecte mari sau grele pe care cetățenii doresc să le încredințeze centrelor de colectare, acestea pot fi preluate gratuit de la domiciliu. Pentru informații suplimentare despre cum pot programa un transport gratuit, cetățenii pot apela numărul de telefon 0767.670.412, disponibil până vineri, 18 mai, în intervalul 09.00-18.00 și sâmbătă, 19 mai, până la ora 15.00.
 
Toți cei care se implică în acțiunea de colectare derulată de Asociația RoRec, în acest weekend, și depun deșeuri de echipamente electrice și electronice la punctele de colectare sau apelând la preluarea gratuită, vor fi înscriși automat la o tombolă cu premii. 

Pentru deponenții din comună Baloteşti și Săftica, premiile sunt oferite de Candy și Phlips și constau în 5 cuptoare cu microunde, 5 mixere și 10 fiare de călcat. 

La tombola organizată pentru participanții la acțiunea de colectare din Ciolpani, Piscu, Ţigăƒneşti și Izvorani, premiile sunt oferite de Philips și Skil și constau în 2 mașini de tuns iarbă și 10 mixere. Pentru a afla dacă au câștigat, cetățenii sunt așteptați sâmbătă, 19 mai, de la oră 18.00, la Primăria Balotesti.  

Detaliile despre programul campaniei de mediu și regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodată, ne găsiți și pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informații despre campanii, despre colectarea DEEE și despre un mediu curat.
 
Acțiunea din acest weekend este cea de-a patra derulată anul acesta de Asociația RoRec în județul Ilfov, în cadrul campaniei Asociației RoRec „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”. Prima acțiune a avut loc la data de 28 aprilie, la Voluntari. La 5 mai a urmat o noua acțiune, de data această în Otopeni și Tunari. Cea mai recentă acțiune derulată de Asociația RoRec în județul Ilfov a avut loc la Buftea, la 12 mai.  
 
Peste un milion de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate, în 2011, în cadrul campaniei „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, a Asociației Române pentru Reciclare RoRec. Dacă, în 2010, campania s-a desfășurat în 13 județe, în anul 2011, Asociația RoRec a desfășurat nu mai puțin de 220 de acțiuni în 39 de județe și în sectoarele 4 și 6 din București la care au participat, în total, peste 66.000 de cetățeni.